У Кропивницькому відбулася передача обладнання до обласного онкологічного диспансеру (ФОТО)

Серпень 14, 2018 | Новини | Переглядів: 1278 | Коментарі: 0

14 серпня 2018 року у приміщенні Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру біля актового залу (на другому поверсі) за адресою: м. Кропивницький, вул. Ялтинська, 1, відбудеться передача обладнання, яке було придбано за кошти зібрані під час ІХ-го Великоднього Благодійного Аукціону.

Сам аукціон був проведений 4 квітня 2018 року у стінах обласного художнього музею. Це були і картини, і інші твори мистецтва, безоплатно передані як авторами-художниками, так і колекціонерами та власниками галерей.

Третій рік поспіль кошти, зібрані в результаті торгів, спрямовані на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру.

В Оргкомітет аукціону входять директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко, художник і завідуючий відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний та координаторка громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич.

Нагадаємо, що Великодній Благодійний Аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами. У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 гривень, і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні. У 2012-му році було зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні. Того ж року Оргкомітет акції було нагороджено відзнакою Асоціації благодійників України «Сяйво добра» за проведення Великоднього Благодійного Аукціону. У 2013 році було зібрано 113 тисяч на медичне обладнання для обласної дитячої лікарні. Тоді ж акцію було відзначено дипломом Першого Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року». У 2014 році за рішенням оргкомітету аукціон не проходив через складну суспільно-політичну ситуацію в країні. Проте у 2015-му році було вирішено поновити аукціон, під час якого зібрано 360 тисяч гривень і придбано обладнання для обласного госпіталю, де лікуються учасники АТО. У 2016 році було зібрано 151 тисячу грн., які було використано на закупівлю сучасного медичного обладнання, яке найбільше потрібно різним відділенням обласного онкологічного диспансеру. У 2017 році, знову ж таки на медичне обладнання для обласного онкологічного диспансеру, було зібрано 189 350 гривень. Треба зазначити, що минулого року лотів було так багато, що поряд з основним аукціоном було організовано «тихий» аукціон, з якого було отримано 5 910 грн.

Що стосується лотів, виставлених на торги цього року, то серед авторів картин – митці із Кропивницького, Одеси, Києва та Кіровоградської області. Взяли участь в аукціоні Ірина Терещенко та Фелікс Полонський, Даша Нікітіна та Юлія Гумирова, Світлана Синявська, Олег Рудий і Ольга Коломієць, Наталія Соловйова і Федір Лагно, Сергій Дрига та Анатолій Кімнатний, Володимир Крутоус, Дмитро Тарасенко і Сергій Шаповалов, а також Ганна Таранкова та Сергій Ігнатенко, Мирослава Падалка і Ольга Самсонова, Людмила Кривенко та Людмила Макей, Сергій Марущак та Алла Наволокіна, Олена Крокодиленко та Олена Діденко, Олександр Демиденко та Аліна Дудник. Картину «Садиба» Анатолія Шаповалова передала на аукціон галерея «Єлисаветград». Чудовий енергозберігаючий керамогранітний дизайнерський обігрівач «Філігрі» передав на аукціон виробник опалювальних приладів UDEN-S. Колективну роботу «Великоднє диво» створили для аукціону журналісти, відвідувачі та співробітники обласного художнього музею. Дві роботи (вишивка хрестиком та бісером) передала на аукціон меценатка Людмила Шубіна. Картину Марченка «Ранок» передали на аукціон Олександр Гавриленко та Андрій Хворост. Картину «Весна в Карпатах» Олександра Граната передала на аукціон редакція газети «Кіровоградська правда». Картину «Уікенд на Дніпрі» Юрія Ботнара (1949-2016) передала на Аукціон родина художника. Фотороботу Юрія Лебедєва «Бути чи не бути» надали на Аукціон організаторами проекту «Світлини за життя».

Дякуємо всім, хто купив картини аукціону, а це Анна Зарічна та Ірина Саєнко, Олександр Дануца та Олександр Корінний, Руслан Згривець та Христина Белінська, Тігран та Араксія Хачатрян, Ольга Гріднєва та Євгенія Ткаченко, Олександр Кулітка та Костянтин Яриніч, Ольга Варіченко та Оксана Білоброва, Андрій Кадигроб та Катерина Соломєєва, а також Команда КОХМ (Кіровоградського обласного художнього музею).

Крім коштів, виручених за твори мистецтва, організатори Аукціону продавали також квитки – загалом було зібрано 19 600 грн. (вартість квитка була 150 грн., але учасники робили внесок і 200, і 300, і 600, і 1000 гривень). Оргкомітет дякує усім, хто придбав квитки на Аукціон – це Валентина Онищенко, Олександр Корінний, Ірина Саєнко, Наталя та Ігор Бур’яненко, Олена Лішман та Наталя Михайловська, Олена Кіфенко та Богдан Стасюк, Віктор та Катерина Стерпул, Анжела Дзинзюра та Надія Кравченко, Алла Пояркова і Наталя Лагода, Неля Желамська і Сергій Горбовський, Анна Нагорна, Наталя і Валерій Проценки, Світлана Масаликіна та Валерія Кривошапка, Руслан Фросіняк, Галина Дончевська, Денис Дончевський, Олександр Кулітка та Сергій Попов, Надія Оперчук, Ольга та Андрій Мягкі, Ольга Волок та Жанна Щуровська, Олег Яременко, Алла Волошина, Анна і Тала Зарічні, Ірина та Сергій Ткаченки, Ірина Аркуша, Андрій Кролевець, Ярослава Ткаченко, Віталій та Єлизавета Майстренки, Жанна та Дмитро Січкарі, Володимир Вященко, Лев Абрамов, Тетяна Оганова, Євгенія Пухка, Вероніка Лозовська, Вікторія Колосова та Христина Белінська, Євген Скирда, Вікторія Гуртова, Оксана Яненко та Інна Жолобова, Олена Ковальова та Юлія Бочарова, Світлана Наумова, Олександр Матвєєв, Сніжана Молнар та Яна Нужна, Сергій Ободянський та Наталя Маліцька, Галина Яриш, Аліна Ярославська, Олександр Сосонський та Сергій Желамський, Тетяна Ніколайчук, Тетяна Крижановська та Поліна Погрібна, Олена Небесна, Надія Воленшчак, Дмитро Дурач та Ольга Гріднєва, Артем Дорул, Марина Динда та Богдан Дроздов, Ганна Дядечко та Ігор Безуглий, Олександра Горобцова і Ольга Ковальова, Олександр Гавриленко та Денис Абрамов, Інна Чижик, Світлана Рибальченко, Олександр Рацул, Андрій Максюта, Варвара Діордієва, Інна Шакула, Оксана Білоброва та Ольга Варіченко, Анатолій Войний, Людмила Талашкевич, Олександр та Катерина Шамардіни, Дмитро Шульга, Юлія Середа, Тігран та Араксія Хачатрян, колектив Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг, Юлія Масаликіна та Руслан Згривець, Іван Поліщук та Микола Сульжук, а також Олена Сінченко і колектив редакції тижневика «Кіровоградська правда», Валентина Рищенко, Олександр Мільто та Ганна Погребняк.

14 серпня 2018 року у приміщенні Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру біля актового залу (на другому поверсі) за адресою: м. Кропивницький, вул. Ялтинська, 1, відбудеться передача обладнання, яке було придбано за кошти зібрані під час ІХ-го Великоднього Благодійного Аукціону.

14 серпня 2018 року у приміщенні Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру біля актового залу (на другому поверсі) за адресою: м. Кропивницький, вул. Ялтинська, 1, відбудеться передача обладнання, яке було придбано за кошти зібрані під час ІХ-го Великоднього Благодійного Аукціону.

14 серпня 2018 року у приміщенні Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру біля актового залу (на другому поверсі) за адресою: м. Кропивницький, вул. Ялтинська, 1, відбудеться передача обладнання, яке було придбано за кошти зібрані під час ІХ-го Великоднього Благодійного Аукціону.

Загальна сума коштів, зібраних на Дев’ятому Великодньому Благодійному Аукціоні від продажу картин та від продажу квитків, склала 108 390 грн. (88 790 грн. за лоти та 19 600 грн. за квитки) та придбано в Інституті ім. Є. Патона НАН України - ВЧ ЗЖТ ЕКВЗ-300 (високочастотне зварювання живих тканин) за 90 000 грн. та два очищувачі повітря з іонізацією Philips AC2887 на суму, яка залишилася - 18 390 грн. за це щиро дякуємо COMFY, що пішли нам на зустріч і зробили знижку.

Дякуємо усіх причетних до організації і проведення Дев’ятого Великоднього Благодійного Аукціону - хто надавав лоти, купував квиточки, змагався й купував лоти аукціону, забезпечував інформаційну підтримку й усім-усім хто був поруч!

З більш детальною інформацією про Великодній Благодійний Аукціон можна ознайомитися на сторінці у Фейсбук:
https://www.facebook.com/CharityEasterAuctionKirovohrad/
та на офіційному сайті Аукціону: http://auction-kirovograd.org/

Оргкомітет аукціону


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool