У Кропивницькому відбулася нарада з питань дотримання законності під час містобудівної діяльності

Травень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 852 | Коментарі: 0

18 травня начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Роман Шаповалов взяв участь у нараді-семінарі з керівниками спеціально уповноважених органів містобудування та архітектури райдержадміністрацій, міськвиконкомів на тему «Дотримання законодавства під час здійснення містобудівної діяльності».

Роман Шаповалов звернувся до представників органів місцевого самоврядування з проханням: при видачі містобудівних умов та обмежень, а також паспортів прив’язки тимчасових споруд звертати особливу увагу на дотримання протипожежних відстаней при забудові території, а також недопущення забудови територій, що знаходяться у межах охоронних і санітарно захисних зон, окремими типами об’єктів.

Було наголошено, що після завершення дії мораторію з 1 січня 2019 року співробітниками Управління ДСНС України в області буде організовано перевірки як об’єктів нового будівництва, так і завершених будівництвом об’єктів. У разі встановлення фактів порушення будівельних норм, до винних осіб будуть вживатися заходи адміністративного та запобіжного впливу, а інформацію стосовно наданих органами місцевого самоврядування та виконавчої влади погоджень на забудову територій буде направлено за належністю.

Роман Шаповалов наголосив на необхідності, відповідно до статті 20-ї Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», залучення представників органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки міст та районів області до професійного обговорення проектних рішень у сфері містобудування при проведенні засідань місцевих архітектурно-містобудівних рад.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool