У Кропивницькому відбулася мистецька акція (ВІДЕО)

Серпень 06, 2020 | Новини | Переглядів: 967 | Коментарі: 0

Сьогодні, 6 серпня, в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна була влаштована «Мистецька акція в день народження скульптора Віктора Френчка».

Під час проведення заходу відбувся показ фільму «Особливий дар – пластичне мислення скульптора Віктора Френчка» та експонування творів митця з фондів музею і родинного зібрання.


Мистецька акція в день народження скульптора Віктора Френчка

Мистецька акція в день народження скульптора Віктора Френчка

Френчко Віктор Васильович (6 серпня 1949 року - 13 вересня 2019 року).
Член Національної Спілки художників України (2012), скульптор.
Лауреат обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція» (2009).
Перший лауреат міської художньої премії імені Бориса Вінтенка (2018).
Народився в селі Підзамочок Бучацького району Тернопільської області. В 1964р. закінчив Бучацьку дитячу художню школу. У 1964–1967 рр. навчався в Київській державній художній школі імені Т.Г.Шевченка, після закінчення якої вступив на скульптурний факультет Київського державного художнього інституту, нині Національна Академія образотворчого мистецтва і архітектури України, в майстерню народного художника СРСР, академіка Академії мистецтв СРСР Михайла Лисенка.
Отримавши диплом з відзнакою в 1973р. був запрошений на роботу до Кіровоградського художньо-виробничого комбінату Художнього фонду УРСР. З того часу жив і працював в Кіровограді (нині Кропивницькому), де створив велику кількість робіт у різних жанрах монументального мистецтва - скульптурні композиції, бюсти, пам’ятники, пам’ятні знаки та меморіальні дошки.
Учасник обласних, республіканських та всеукраїнських художніх виставок.
Твори зберігаються в Кіровоградському обласному художньому музеї, нині Музей мистецтв, художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна, приватних колекціях в Україні та за кордоном.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool