У Кропивницькому відбулася дуже креативна зустріч театралів

Березень 25, 2017 | Новини | Переглядів: 1012 | Коментарі: 0

Між двома святковими датами, Міжнародним днем лялькаря і Міжнародним днем театру, колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок проводить цілий ряд різноманітних мистецьких заходів, приурочених до професійних свят.

Так у приміщенні літературно-меморіального музею ім. І.Карпенка-Карого, за ініціативи його працівників, відбулася дуже креативна зустріч театралів з учнями ЗОШ №25, яких музейники разом з митцями запросили у гості.

Спочатку, завліт театру Наталія Педько познайомила дітвору з творчою діяльністю колективу і розповіла про цікаві моменти народження вистав. Потім діти із захватом розглядали представлених казкових персонажів і навперебій приміряли на себе роль актора-ляльковода. Для підкріплення отриманої інформації, артисти Інна Кущ, Олена Бєляєва і Максим Борисов зіграли для школярів уривок з вистави "Сонечко і сніговички" О.Веселова. Зустріч вийшла дуже живою, інтерактивною і веселою.

Тим часом, у театрі митці змонтували виставку друкованої продукції та своїх експонатів, з якими відвідувачі можуть знайомитися впродовж двох тижнів, аж до середини квітня.
А сьогодні, з гучним успіхом у театрі відбувся допрем’єрний показ музичної казки «Хитре Лисеня» за п’єсою В.Павловскіса. В останні роки лялькарі практикують «здачу» вистав на глядача, бо саме так можна одразу зрозуміти, наскільки нова постановка готова до зустрічі з великою аудиторією. Режисер-постановник – Ольга Гнатюк – сама є актрисою Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок. Шість років тому, закінчуючи навчання на режисерському факультеті Харківського національного університету мистецтв ім. І.Котляревського, під керівництвом майстра курсу, заслуженого діяча мистецтв України Євгена Гімельфарба, вона вдало захистила свою дипломну роботу «Сонечко і сніговички» на базі нашого театру.

Цього разу, ще до початку основного репетиційного процесу, довідавшись про призначення на ролі, лялькарі підсвідомо вже знали, що майстерні виконавці - актриса Евеліна Новопашена та заслужені артисти України Лідія Черкашина і Геннадій Стогодюк
(у другому складі Тетяна Ігнатьєва і Тамара Осауленко) обов’язково створять справжній мистецький «бойовичок», який на довгі роки посяде почесне місце у театральному репертуарі. А дивлячись на безпосередню радісну реакцію перших глядачів, можна зробити висновок - так воно і буде. Тривалої успішної долі новій виставі побажала і Валентина Животовська, директор департаменту культури і туризму Кіровоградської ОДА, яка завітала до театру, щоб особисто привітати лялькарів.

25 і 26 березня відбудеться офіційна прем’єра вистави для мешканців та гостей міста. Початок, як завжди, о 12.00 годині. Приходьте, митці чекатимуть на свого глядача.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool