У Кропивницькому відбулась презентація освітнього проєкту «Твій шлях»

Травень 12, 2021 | Новини | Переглядів: 1147 | Коментарі: 0

12 травня у конференц-залі Кропивницької міської ради відбулась нарада щодо реалізації на Кіровоградщині освітнього проєкту «Твій шлях» (SETU), що передбачає створення поетапного просвітницького середовища для дітей шкільного віку у напрямку здобуття знань з безпеки життєдіяльності та націленість на освоєння основ майбутньої професії.

Спікерами на нараді виступили Андрій Райкович – міський голова Кропивницької міської ради; Антон Геращенко – заступник Міністра внутрішніх справ України; Олексій Рудь – радник заступника Міністра внутрішніх справ України; Олександр Гончар – голова громадської організації «SETU»; Наталя Пушкарьова – уповноважена Президента з питань волонтерської діяльності; Максим Доценко – Генеральний директор Товариства Червоного Хреста в Україні; Віталій Миронюк – начальник ГУ ДСНС у Кіровоградській області; Оксана Мачак – речниця ГУ ДСНС; Роман Козьяков – начальник ГУ НП в Кіровоградській області; Олена Хрещик – співзасновниця громадської організації «SETU»; Людвік Шолтес – аташе з питань поліції Посольства Словацької Республіки в Україні; Мирослав Денци – Третій Секретар Посольства Словацької республіки в Україні.

Спікери обговорили суть проєкту «Твій шлях», стратегію втілення на базі закладів середньої освіти, його правову та міжнародну підтримку під час впровадження у м. Кропивницький та Кіровоградській області, а також перспективи розвитку.

Зокрема мова йшла про те, що проєкт «Твій шлях» ініційовано за підтримки державних структур України. Він покликаний створити просвітницький молодіжний рух, головна мета якого – передати дітям глибокі знання і навички з безпеки життєдіяльності та долання надзвичайних ситуацій, а також мотивувати дітей, починаючи з 11-13 років, до вибору майбутньої професії, до вироблення корисних навичок щодо запобігання та грамотного долання кризової ситуації. Реалізація здійснюватиметься у три етапи. Перший – ознайомлення: здійснюватиметься шляхом проведення тематичних інтерактивних заходів у середніх навчальних закладах. Другий – занурення: навчання основам професій системи МВС та глибоке вивчення основ безпеки життєдіяльності на базі навчальних пунктів та тренінгових центрів ГУ ДСНС та ГУ НП в області. Третій етап – набуття знань і навичок – передбачає ґрунтовну підготовку до вступу до профільних навчальних закладів на базі освітнього ліцею «Сокіл».

Діти, які пройшли всі етапи навчання, зможуть вибрати свій шлях: стати, наприклад, професійним рятувальником, поліцейським, обрати шлях волонтера у центрах безпеки громадян, або бути людиною будь-якої професії, що здатна приносити користь державі та допомагати собі та іншим під час надзвичайної ситуації.

У свою чергу, начальник ГУ ДСНС в області Віталій Миронюк та речниця Головного управління Оксана Мачак розповіли про роль та участь Служби порятунку Кіровоградщини у втіленні освітньої програми «Твій шлях» на всіх етапах.
Після обговорення усіх складових реалізації освітнього проєкту відбулось урочисте підписання Меморандуму про співпрацю громадської організації «SETU», Кропивницької міської ради, уповноваженого Президента з питань волонтерської діяльності, Червоного Хреста в Україні, ГУ ДСНС у Кіровоградській області та ГУ НП у Кіровоградській області по втіленню освітнього проєкту «Твій шлях» у місті Кропивницький та Кіровоградській області.

Крім того, учасники наради відвідали комунальний заклад «Ліцей «Сокіл» міської ради м. Кропивницький» та обговорили діяльність ліцею і його можливості для реалізації освітнього проєкту.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool