У Кропивницькому відбулась перевірка готовності рятувальників до дій за призначенням (фото)

Серпень 11, 2021 | Новини | Переглядів: 1281 | Коментарі: 0

11 серпня під керівництвом голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Марії Чорної – керівника цивільного захисту області відбулась перевірка готовності до виконання завдань за призначенням кіровоградського гарнізону ДСНС України як однієї із спеціалізованих служб цивільного захисту області.

Перевірка пройшла відповідно до плану заходів цивільного захисту Кіровоградщини з метою з’ясування рівня оснащення і бойової готовності особового складу та техніки ГУ ДСНС в області для забезпечення життєдіяльності населення, попередження і ліквідації НП (НС).
Разом із очільницею ОДА Марією Чорною перевірку провели голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга, Кропивницький міський голова Андрій Райкович. Представив протипожежну службу цивільного захисту Кіровоградщини керівництву області та міста начальник Головного управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк, який зазначив, що в умовах реформування набула надзвичайно важливого значення організація ефективної взаємодії органів місцевого самоврядування та підпорядкованих підрозділів ГУ ДСНС в області. Завдячуючи ДСНС України та підтримці місцевої влади, значно поліпшився стан матеріально-технічного забезпечення ГУ ДСНС в області. Рівень обласних підрозділів ДСНС дозволяє вирішувати надскладні завдання з ліквідації НС як у нашій області та державі, так і надавати допомогу колегам з інших країн, зокрема зараз наші вогнеборці допомагають долати масштабні пожежі в Грецькій Республіці. Керівник кіровоградського гарнізону подякував офіцерам та бійцям Служби порятунку Кіровоградщини за врятовані життя громадян, збережені матеріальні цінності, високий професіоналізм та самовідданість.
У свою чергу, Марія Чорна підкреслила значення Служби порятунку Кіровоградщини як однієї з ланок цивільного захисту області на прикладі ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного характеру, що стались останнім часом на Кіровоградщині. Також висловили підтримку та вдячність рятувальників гарнізону за професіоналізм і сумлінне виконання службових обов’язків Сергій Шульга та Андрій Райкович. Керівники області та міста вручили рятувальникам захисний одяг для пожежних, придбані за кошти обласного бюджету, а також паливно-мастильні матеріали відповідно до міської програми запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків на 2019-2021 роки.
Крім того, начальник Головного управління передав керівникам районних управлінь та аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС в області більше 3,5 тисяч одиниць елементів пожежного одягу та інше спорядження, що були отримані з США у рамках меморандуму про співпрацю з благодійною організацією «Africa fire mission» (AFM), що знаходиться у м. Цинциннаті, штат Огайо, щодо розвитку довгострокових відносин та практичної допомоги пожежним-рятувальникам області. Віталій Миронюк висловив вдячність голові благодійної організації AFM Ненсі Мур за підтримку та допомогу, а також ректору Таврійського християнського інституту Валентину Синьому – за сприяння у налагодженні співпраці з американськими благодійниками.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool