У Кропивницькому відбудеться тусовка для блогерів та людей, які хочуть розвивати своє місто

Вересень 12, 2019 | Новини | Переглядів: 465 | Коментарі: 0

Протягом трьох місяців у Кропивницькому вчитимуть писати блоги та просувати свої ідеї чи ініціативи.

Таким є завдання проекту «MeDiAPLUR», який втілюється ГО „Фундація прав людини” спільно з Благодійним Фондом "Ельворті" завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини на базі Економіко-технологічного інститут ім. Р. Ельворті. Проект гуртує молодь, громадських активістів та блогерів з активною життєвою позицією.

У Кропивницькому вже провели дводенний тренінг з громадської адвокації, нині оголосили набір на другий тренінг на тему створення блогів у форматі лонгрідів та відео. Загалом у рамках проекту передбачено більше десятка освітніх заходів на широку тематику.

“Блог - один із інструментів адвокації важливих тем у суспільстві. Ми можемо підняти якусь проблему на своїй сторінці у соцмережах чи обговорити її за кавою на кухні, однак це не матиме результату, окрім розмов. Але якщо говорити про проблему постійно, наводячи цікаві факти, кричущі історії, коментарі експертів чи просто компетентних людей, говорячи про власний успішний досвід, пропонуючи вихід із ситуації, що склалась, ми можемо вийти на шлях вирішення цієї проблеми. Проект «MeDiAPLUR» - це тусовка людей, які прагнуть позитивних змін у місті й розвитку себе, як блогерів та громадських активістів”, - розповідає координаторка проекту Світлана Литвиненко.

Проектом передбачено також проведення 10 блог-кафе. На цих зустрічах учасники зможуть розвинути блогерські навички у написанні текстів та заголовків, фото та відеозйомці, а також разом з експертами, посадовцями та громадськими активістами обговорити актуальні для міста теми, зрозуміти як краще їх висвітлювати у своїх блогах, аби читач не оминув їх увагою.

“У вишах Німеччини, наприклад, написання блогів та адвокація суспільно важливих тем через цей інструмент, введенні окремою дисципліною у навчальні програми. І це має позитивний досвід, адже блоги сприяють демократії та плюралізму думок. Хто як не молодь має розвивати державу, рухати громадський сектор, піднімати суспільний інтерес до сьогоднішніх проблем. Ми хочемо, щоб наш інститут і наші студенти брали активну участь у житті міста та області, вміли запропонувати цікаві проекти та втілити їх”, - говорить проректор ЕТІ ім. Р. Ельворті, де втілюється проект «MeDiAPLUR».

Стати учасником проекту може будь-хто. У першу чергу він зацікавить представників учнівських, студентських та молодіжних рад, учнів і студентів журналістських гуртків і факультетів, а також громадських активістів міста. Участь у заходах проекту безкоштовна.

У разі виникнення запитань, звертатись за телефоном: +38 095 79 00 875, контактна особа – Світлана Литвиненко.

Проект “MeDiAPLUR” реалізується за підтримки Падернборнського університету коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool