У Кропивницькому в обласній лікарні відкрили відділення гострих мозкових інсультів

Лютий 03, 2023 | Новини | Переглядів: 1234 | Коментарі: 0

У Кіровоградській обласній лікарні відкрили відділення гострих мозкових інсультів. Про це повідомила гендиректор Лариса Андреєва, звітуючи про 2022 рік роботи медзакладу голові обласної ради Сергію Шульзі.

У відділенні вже провели 11 тромболізисів.

«У відділенні розгорнули 12 ліжок для пацієнтів із інсультом та 6 ліжок інтенсивної терапії. У ньому цілодобово чергують лікар-невролог і лікар-анестезіолог. За 2 місяці ми вже провели 11 тромболітичних терапій, всі з позитивним результатом. Однією з найважливіших умов тромболізису є введення препарату у перші 3-4 години після виявлення симптомів. Завдяки нашому обладнанню цей час збільшується вдвічі – 9 годин, аніж у звичайних лікарнях», – розповіла Лариса Андреєва.

Очолив відділення гострих мозкових інсультів Олександр Медвідь – лікар-невролог, член Європейської академії неврології та Українського товариства інсультної медицини.

Як уже повідомлялося, обласний центр планування сім‘ї та репродукції людини створить мобільну бригаду з питань сексуального та репродуктивного здоров‘я спільно з благодійними фондами Народонаселення України та «100% життя».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool