У Кропивницькому в обласній філармонії покажуть казковий мюзикл (ВІДЕО)

Грудень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 936 | Коментарі: 0

Про це сьогодні повідомили під час прес-конференції в Кіровоградскій обласній філармонії . Журналістам розповіли про новорічні та різдвяні святкові заходи.

У Кропивницькому в обласній філармонії, покажуть казковий мюзикл,ВІДЕО

У Кропивницькому в обласній філармонії, покажуть казковий мюзикл,ВІДЕО

У Кропивницькому в обласній філармонії, покажуть казковий мюзикл,ВІДЕО

Творчий проект Вечори духовної музики «Різдвяні передзвони” започатковано у 2006 році. Прекрасна ідея – на початку Нового року вшановувати народження Ісуса Христа на провідному концертному майданчику області за участю знаних творчих колективів України.

За 13 років у «Різдвяних передзвонах» взяли участь: академічний камерний хор «Київ», камерний хор Національного радіо та телебачення, камерний хор «Кредо»,камерний хор «Хрещатик», хор хлопчиків «Дзвіночок», академічний муніципальний камерний хор «Вінниця», дитячий хор Спасо-Преображенського собору міста Вінниці; академічна капела ім. Л.Ревуцького, Черкаський академічний український народний хор,камерні хори Кіровоградської єпархії УПЦ, лауреати міжнародних конкурсів дитячі хори музичних шкіл Кропивницького та ін..

 09 січня. Початок о 16.00 год. - Відкриття Вечорів духовної музики «Різдвяні передзвони». Відбудеться Театралізоване дійство за участю хорів Кіровоградської єпархії УПЦ.

 13 січня. Початок о 13.00 год. – Митрополича ялинка.На святковий захід будуть запрошені діти з усіх недільних шкіл храмів нашого міста та області,діти з обмеженими фізичними можливостями, діти-сироти,діти з УТОГ, а також усі бажаючі. Всі діти отримають солодкі подарунки.

 17 січня. Початок о 14.00 год. - концерт «Свято Різдвяної зорі» з рубрики мистецького проекту «Діти для дітей». Беруть участь хорові колективи музичних шкіл м. Крпивницький – лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

19 січня. Початок о 18.30год. - Концерт академічної хорової капели «ОРЕЯ» Житомирської обласної філармонії. Головний диригент- заслужений діяч мистецтв України Олександр Вацек.

Колектив «Орея» створено Олександром Вацеком у 1986 році в місті Житомир. В інтерв’ю французькому радіо музикознавець Марсель Корнелю оцінив виступ капели: «Орея»- це один з 4-рьох кращих хорів у світі,який я коли-небудь чув,і це кращий посол України,яких я зустрічав…».

У 2009 році Келлі Парк,художній керівник 1-го міжнародного фестивалю у м.Інчон (Південна Корея)сказав: «Цей колектив встановлює нові світові стандарти хорового мистецтва…».

У червні 2016 року «Орея» була запрошена взяти участь разом з Ізраільським симфонічним оркестром у виконанні поеми С.Рахманінова «Дзвони»,яке відбулося у місті Тель-Авів(Ізраіль).

Щороку «Орея» здійснює гастрольні турне у Францію, Німеччину,Італію,Швейцарію, Іспанію,Польщу та дає багато концертів у містах України.

Починаючи з 1986 року «Орея» бере участь у хорових фестивалях та конкурсах, де отримала 9 Гран-прі та призові міста.
Колектив має різнобічний репертуар- від світової класики до творів сучасних композиторів.
Своєрідність хору у тому,що Олександр Вацек «розв’язав руки артистам», зумів подолати сценічну статичність і змусив хор постійно рухатись, співати у різних вокальних жанрах, спілкуватися з залом.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool