У Кропивницькому учні мали змогу дізнатись важливу інформацію про безпеку життєдіяльності

Квітень 12, 2017 | Новини | Переглядів: 1009 | Коментарі: 0

У Кіровоградській області продовжується Тиждень знань з безпеки життєдіяльності, під час якого фахівці Служби порятунку, викладачі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності за активної підтримки педагогічних колективів навчальних закладів проводять для школярів різного віку пізнавально-розважальні заходи.

12 квітня учні школи-гімназії № 5 ім. Т. Шевченка та загальноосвітньої школи I-III ступенів № 23 м. Кропивницького мали змогу дізнатись важливу інформацію про безпеку життєдіяльності та позмагатись у кмітливості, вправності та швидкості.

Інформативний блок щодо правил поведінки у повсякденному житті був представлений викладачем навчально-методичного центру підполковником служби цивільного захисту Миколою Стецем, який провів для дітей навчальний семінар. Школярі дізналися, яких правил безпеки необхідно дотримуватись, щоб не спричинити своїми діями пожежу, як поводитись, якщо сталося займання у квартирі, будинку чи під’їзді. Також підлітки вивчили алгоритм дій при пожежі у лісі, при виявленні вибухівки, як сучасної, так і часів Другої світової війни, дізнались про засоби індивідуального захисту органів дихання та правила користування ними, про прийоми надання долікарської допомоги. Важливу інформацію викладач супроводжував засобами наочного сприйняття, демонструючи яскраві слайди, справжні засоби пожежогасіння та захисту органів дихання.

Рухливо-пізнавальне змагання у формі квесту організувала для старшокласників фахівець Служби порятунку майор служби цивільного захисту Аліна Бакай, яка розробила правила та сценарій заходу так, щоб поєднати інтелектуальні завдання та рухливі конкурси. Підлітки змагались у розгадуванні тематичних загадок, вчились надавати першу допомогу умовно потерпілому товаришеві, шукали муляжі замаскованих піротехніком групи піротехнічних робіт Управління ДСНС в області вибухонебезпечних предметів, намагались із зав’язаними очима знайти по пам’яті предмети у приміщенні та змагались, хто перший донесе до фінішу на склянці повітряну кулю.
Для найменших школяриків рятувальники приготували веселу та цікаву гру-змагання «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Діти мали змогу пограти у рухливі ігри та засвоїти знання з правил поведінки у повсякденному житті.

Таким чином, діти краще зрозуміли, якими особистими якостями та вміннями повинен володіти рятувальник, щоб ефективно виконувати завдання за призначенням: уміння орієнтуватись у задимленому середовищі, самовладання та гарна координація рухів у непростих ситуаціях, вміти пильним оком розрізняти вибухонебезпечні предмети тощо.

На завершення акції школярі отримали, крім незабутніх вражень та позитивних емоцій, важливі знання та листівки з правилами безпечної життєдіяльності.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool