У Кропивницькому триває підготовка до проведення агропромислової виставки

Вересень 18, 2019 | Новини | Переглядів: 842 | Коментарі: 0

25 вересня в обласному центрі розпочне роботу сьома Міжнародна агропромислова виставка «AGROEXPO-2019».

У рамках підготовки представники оргкомітету виставки та начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук спільно з т.в.о. голови обласної державної адміністрації Світланою Лобановою оглянули площі і павільйон, де відбуватимуться виставкові заходи, та провели виїзну нараду з питань організації «AGROEXPO-2019».

Значної уваги було приділено питанню якості та безпечності харчових продуктів, що будуть представлені на заході, а також контролю за станом тваринництва під час виставки. З метою запобігання виникненню випадків гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних з продуктами харчування, що реалізуються під час проведення ярмарку, учасники мають забезпечити виконання низки вимог. Вони стосуються зокрема обладнання торговельного місця, дотримання товарного сусідства, умов та термінів зберігання (швидкопсувну продукцію зберігати в холодильному обладнанні). Водночас на ярмарку заборонено реалізовувати товари без наявності супровідних документів, з порушенням цілісності упаковки та в забрудненій тарі, без етикеток та маркування, а також продукцію домашнього виготовлення.

Необхідною умовою для проведення заходу є забезпечення умов дотримання благоустрою території та задовільний санітарний стан будівель, які будуть задіяні. Це наявність вбиральні для учасників та гостей ярмарку, умов для дотримання правил особистої гігієни реалі заторами продукції тощо.

Для запобігання поширенню епізоотичних хвороб, низку вимог застосовано й до організації тваринницької виставки. Так тварини, птиця, хутрові звірі, риба, бджолосім’ї, які будуть експонуватись на агропромисловій виставці, повинні походити з господарств, благополучних щодо заразних хвороб, пройти необхідні дослідження та бути щепленими (обробленими) не пізніше як за 14 днів до відправки. Велика та дрібна рогата худоба, коні мають бути ідентифіковані індивідуальними бирками. Враховуючи складну епізоотичну ситуацію з захворювання на АЧС, прийнято рішення про відмову від експонування свиней на цьогорічній виставці.
Реалізація об'єктів регулювання, в тому числі рослин і рослинних продуктів, здійснюється після проведення фітосанітарного контролю, результатом здійснення якого є акт проведення фітосанітарних процедур, висновок фітосанітарної експертизи, карантинний сертифікат.

При рекламуванні продукції, а саме насіння сільськогосподарських культур та садивного матеріалу плодових і ягідних культур, дозволено пропонувати тільки ті сорти (гібриди), які занесені до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні. Кожна партія насіння і садивного матеріалу плодових та ягідних культур при реалізації повинна супроводжуватися сертифікатами.

«Питання дотримання законодавства про безпечність харчових продуктів та санітарного законодавства під час реалізації харчової продукції стоїть дуже гостро. Лише чітке наслідування учасниками виставки всіх необхідних вимог до експонування та реалізації своєї продукції зможе забезпечити благополуччя заходу в епідеміологічному, епізоотичному та фітосанітарному вимірах. Завдання ж Держпродспоживслужби як компетентного органу - інформувати учасників та здійснювати постійний контроль над процесом проходження заходу задля уникнення можливих ускладнень», - наголосив Ігор Бойчук.

Цього року під час кожного виставкового дня фахівці Держпродспоживслужби області проводитимуть огляди продукції та експонатів та інспектуватимуть місця реалізації. Також в рамках підготовки учасники виставки отримали консультації щодо дотримання необхідних умов та заходів безпеки від фахівців у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, санітарного законодавства, фітосанітарного законодавства, насінництва та розсадництва.

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool