У Кропивницькому триває боротьба зі стихійною торгівлею

Березень 13, 2019 | Новини | Переглядів: 2401 | Коментарі: 0

Спеціалісти Кропивницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області у складі робочої групи «Муніципального патруля» продовжують проводити роз’яснювальну роботу та обстежувати територію міста з метою виявлення та ліквідації торгівлі з рук у невстановлених місцях.

До складу постійно діючої робочої групи також входять спеціалісти управління торгівлі та побутового обслуговування населення департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Міської ради міста Кропивницького, спеціалізованої інспекції Міської ради міста Кропивницького, співробітники Кропивницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Харчові продукти, які реалізуються на стихійних ринках, законодавчо визначені як завідомо небезпечні та непридатні до споживання людиною. Неможливо перевірити чи проконтролювати їх безпечність, визначити терміни реалізації. Особи, які здійснюють продаж, не мають документів, що підтверджують безпечність та якість продукції. Залишається невідомим, чи була худоба перевірена на інфекційні хвороби, спільні для тварин і людей.

Продукти зберігаються та реалізуються в антисанітарних умовах та без дотримання належного температурного режиму, а також у місцях, не облаштованих для торгівлі. Це загрожує розвитком хвороботворних організмів, бактеріальним забрудненням продукту, зрештою забрудненням пилом та вихлопними газами. Також продавці не проходять обов’язкові профілактичні медичні огляди та не використовують спецодяг.
Продукти харчування, що реалізуються у місцях несанкціонованої торгівлі, є потенційно небезпечними та можуть призвести до харчових отруєнь, інфекційних захворювань серед населення. Особливо це стосується м’ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання.

На території існуючих у місті Кропивницькому ринків створено достатньо місць для продажу продукції тваринного та рослинного походження, а також працюють лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби, які здійснюють контроль за безпечністю продуктів.
Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення за здійснення незаконної торгівлі з рук у невстановлених місцях передбачено адміністративну відповідальність за ст. 160 - торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає: вживання продуктів харчування, придбаних у місцях стихійної торгівлі, може призвести до тяжких інфекційних захворювань, харчових отруєнь, в тому числі отруєнь грибами. Захворювання можуть мати летальний кінець.

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool