У Кропивницькому стартувала робота над книгою про загиблих військових

Грудень 08, 2021 | Новини | Переглядів: 1319 | Коментарі: 0

Підготовчі роботи зі створення книги пам‘яті про загиблих військових Кіровоградщини розпочалися.

До процесу залучені рідні, волонтери, обласний ресурсний центр із питань допомоги учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам і регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 8 грудня.

«Учора відбулася організаційна зустріч. Визначилися з тим, якою має бути книга і яка її місія. Готуємо не художнє видання – це буде документалістика з біографічними даними, з витриманою часовою хронологією. Важливо розуміти, що це буде не книга заради книги, а книга заради пам‘яті, заради чесної історії і заради патріотичного виховання», – зазначив Сергій Шульга.

Збором матеріалів і впорядкуванням видання займатиметься регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань.

«Його керівник Борис Шевченко вже має початкові напрацювання. Далі формуємо редакційну колегію і продовжуємо збір матеріалів. У цьому процесі надзвичайно важливою буде допомога наших військкоматів і виконавчих комітетів громад», - підкреслив голова обласної ради та закликав максимально сприяти в підготовці книги.

Нагадаємо, раніше Сергій Шульга анонсував створення книги про загиблих учасників АТО/ООС.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool