У Кропивницькому рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Квітень 26, 2017 | Новини | Переглядів: 924 | Коментарі: 0

26 квітня в Україні та в усьому світі відзначаються сумні роковини – чергова річниця Чорнобильської катастрофи. Важко переоцінити жахливість наслідків цієї події в масштабах людства. І досі відлуння Чорнобиля бринить у серцях українців.

Серед тих, хто кинувся у горнило 4-го енергоблоку були 10 тисяч наших земляків, у тому числі працівники пожежної охорони. Щороку в цей день збираються керівництво та особовий склад Управління ДСНС України в області й учасники ліквідації аварії на ЧАЕС – працівники та пенсіонери структури, щоб віддати данину подвигові ліквідаторів.

Сьогодні урочистості розпочались на території Управління ДСНС в області. Начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк, особовий склад Управління, ліквідатори аварії на ЧАЕС поклали квіти, які знаменують велику пошану та вдячність, до меморіального знаку пам’яті побратимів-чорнобильців та до пам’ятної дошки колезі та наставнику, чорнобильцю Миколі Єрмакову.
Згодом відбулася традиційна хода до пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» від площі Героїв Майдану до меморіалу, у якій взяли участь очільники області та міста, представники громадських організацій та силових структур, школярі та небайдужі громадяни. Почесними учасниками ходи були ліквідатори та члени родин загиблих чорнобильців.

Біля меморіалу лунало багато слів щирої вдячності на адресу тих, кому довелося подивитися в очі смертельній небезпеці. Хвилиною мовчання громада вшанувала пам’ять тих, чиє життя забрав «мирний» атом. Нинішнє покоління рятувальників шанує подвиг старшого покоління вогнеборців, тож сьогодні працівники Управління ДСНС поклали квіти до підніжжя пам’ятника та забезпечили почесну варту.
Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на Чорнобильській атомній електростанції. Тому Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим.

Керівництво Управління та особовий склад бажає героям-ліквідаторам здоров’я, добробуту та довгих років життя.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool