У Кропивницькому рятувальники продовжують навчати громадян правилам пожежної безпеки

Лютий 15, 2018 | Новини | Переглядів: 899 | Коментарі: 0

Щоб запобігти пожежам у житловому секторі, травмуванню та загибелі людей на них, рятувальники продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед жителів Кіровоградщини. 

15 лютого працівники Служби порятунку провели відпрацювання житлового сектора у мікрорайоні 5/5 м. Кропивницького.

Працівники Управління ДСНС в області наголосили, що у зимовий період зростає ризик виникнення пожеж в оселях громадян. Тому, намагаючись обігріти квартиру чи дім, необхідно пам’ятати про пожежну безпеку. Зокрема, слідкувати за справністю пічного опалення, адже через тріщини у печах та димарях іскри можуть потрапити на домашні речі та перекриття будинку. А це вже неминуче призводить до пожежі.

Розпалені печі, груби, каміни забороняється залишати без нагляду, як і газові плити та побутові електричні прилади. Крім цього, рятувальники нагадали, що не варто залишати ввімкненими на ніч електричні обігрівачі та тепловентилятори, оскільки через це може виникнути коротке замкнення у мережі. Також небезпечно для життя використовувати несправну або саморобну побутову техніку, самому усувати несправності чи на тривалий час залишати у режимі очікування. 

Під час спілкування рятувальники нагадали і про правила поводження у різних надзвичайних ситуаціях, зокрема при виявленні підозрілих предметів або вибухових пристроїв, про способи порятунку і надання першої допомоги постраждалим. Для наочності співрозмовникам роздали застережні листівки.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool