У Кропивницькому розглянули рекомендації, щодо очищення області від маркерів російської імперії та радянського союзу

Березень 22, 2023 | Новини | Переглядів: 905 | Коментарі: 0

У Кіровоградській ОВА на нараді з питань регіонального розвитку територій області розглянуто питання щодо реалізації рекомендацій Консультативної ради з питань очищення культурної спадщини Кіровоградської області від маркерів російської імперії та радянського союзу. 

Спікером виступила директорка департаменту культури та туризму ОВА Уляна Соколенко.

"До Державного реєстру нерухомих пам’яток України занесено, а ще більше – взято на облік багато об'єктів, пов’язаних з російською та радянською історією та культурою. Тому, в рамках чинного законодавства на об'єктах культурної спадщини можливо проводити такі роботи, як: консервація, реставрація, реабілітація, музеєфікація, ремонт або пристосування пам'яток за наявності дозволу відповідного органу культурної спадщини, на підставі погодженої з ними науково-проектної документації," - зазначила Уляна Соколенко.

Нагадаємо, що з травня минулого року діє Консультативна рада з питань очищення культурної спадщини Кіровоградської області від маркерів Російської імперії та Радянського Союзу, у складі якої працюють історики, археологи, громадські діячі, архітектори, фахівці у сфері культурної спадщини. Членами ради вже прийнято рекомендації стосовно 125 об'єктів культурної спадщини, розташованих на територіях Кропивницького та Олександрійського районів. У поточному році будуть розглянуті ще близько 180 об’єктів культурної спадщини Голованівського та Новоукраїнського районів. Рішення, прийняті Консультативною радою, носять виключно рекомендаційний характер та направляються міським, селищним, сільським радам, на території яких розташована пам'ятка культурної спадщини, для остаточного прийняття рішення.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool