У Кропивницькому реставрують будівлю Нацбанку

Лютий 19, 2021 | Новини | Переглядів: 901 | Коментарі: 0

2021 рік повинен стати початком великої реставрації будівлі колишнього Нацбанку в Кропивницькому для створення там Мистецького арсеналу. Про це під час засідання сесії обласної ради повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко сьогодні, 19 лютого.

«Реконструкція будівлі Нацбанку і розміщення там експозиції, присвяченої нашим захисникам на сході, – це одне з питань, яке дуже актуальне для учасників АТО/ООС і громадських організацій. І я його повністю підтримую», – наголосив очільник Кіровоградщини.

Андрій Назаренко уточнив, проект реконструкції ОДА подала на Міністерство культури та інформаційної політики.
Сума державних інвестицій, яку Кіровоградщина має намір залучити, – понад 30 мільйонів гривень.

Нагадаємо, будівля колишнього Нацбанку входить до переліку об‘єктів культурної спадщини.

Пам'ятка перебуває на балансі Кіровоградської обласної державної адміністрації, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 вересня 2018 року, та передана в оперативне управління департаменту культури та туризму облдержадміністрації для створення культурно-мистецького центру. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool