У Кропивницькому провели рейд із виявлення нелегальної праці

Червень 20, 2018 | Новини | Переглядів: 854 | Коментарі: 0

Сьогодні, 20 червня інспектори праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Євгенія Краєвська та Оксана Колпак спільно з представниками Кропивницького міського військкомату та за участю співробітників Національної поліції провели рейд із виявлення нелегальної праці у фізичної особи – підприємця (торгові точки по вул. Полтавській) та ТОВ «Прод-Інвест» (на виробництві із виготовлення кондитерських виробів працює близько 80 осіб) у м. Кропивницькому. 

В ході спілкування з працівниками на території об’єктів фактів використання незадекларованої праці не встановлено.

Акцентовано увагу як роботодавців, так і працівників на обов’язковому оформленні трудових відносин, роз’яснено строки виплати заробітної плати.

Державні інспектори довели до відома працівників їх право на вчасне отримання заробітної плати. Роботодавців проінформовано про розміри штрафів за невиконання вимог законодавства про працю та про кримінальну відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору та наявність заборгованості із виплати заробітної плати.

Подібні рейди із залученням представників територіальних органів Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду, Національної поліції, Державної міграційної служби проводитимуться й надалі по кілька разів на тиждень до роботодавців, які мають ризики використання праці неоформлених працівників.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool