У Кропивницькому провели нараду з питань захисту прав споживачів

Квітень 04, 2018 | Новини | Переглядів: 1004 | Коментарі: 0

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова провела нараду з питань захисту прав споживачів.

У нараді взяли участь директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ніна Рахуба, начальник управління захисту прав споживачів головного управління Держпродспоживслужби в області Віра Сухопарова, очільники об’єднаних територіальних громад та у режимі он-лайн – керівники райдержадміністрацій і міськвиконкомів.

На початку наради Світлана Лобанова наголосила, що захист прав споживачів – одне з основних завдань влади, від виконання якого залежить здоров'я громадян і рівень їх матеріального добробуту. Це питання на сьогодні дуже актуальне, адже підписавши Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, Україна взяла на себе зобов'язання забезпечити високий рівень захисту прав споживачів. Зважаючи на це, минулого року затверджено відповідну Концепцію державної політики на період до 2020 року. Також розроблено План заходів з реалізації зазначеної Концепції, який містить низку завдань для місцевих органів виконавчої влади, зокрема, створення "гарячих ліній" для забезпечення зв’язку між споживачами та органами виконавчої влади, інших дієвих механізмів. Учасники наради обговорили основні завдання щодо реалізації на Кіровоградщині зазначеного Плану заходів.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ніна Рахуба поінформувала учасників засідання про захист прав споживачів у нашій області та поліпшення стану справ на споживчому ринку. Посадовець звернула увагу очільників територій на необхідність проведення роботи із керівниками підприємств торгівлі щодо забезпечення належного рівня обслуговування споживачів та якості і безпеки продукції. Ніна Рахуба також наголосила на недопущенні необґрунтованого зростання цін на споживчому ринку і здійсненні заходів із ліквідації стихійної торгівлі.

Про основні завдання РДА, МВК та ОТГ у частині захисту прав споживачів поінформувала начальник профільного управління Держпродспоживслужби в області Віра Сухопарова. За її словами, при органах місцевого самоврядування необхідно першочергово створити консультативно-інформаційні служби із зазначених питань – "гаряч лінії". Для фахівців, які виконуватимуть це завдання, буде організовано тематичні навчання.

Під час наради окремо розглянули актуальне на сьогодні питання здійснення позапланових перевірок дотримання правил протипожежної безпеки у громадських місцях, зокрема, у торгівельних центрах, які проводяться на виконання відповідного доручення КМУ (у зв’язку із трагічними подіями в місті Кемерово РФ). Оскільки такі перевірки – позапланові, керівникам територій необхідно провести роботу з підприємцями-власниками закладів торгівлі щодо співпраці з протипожежними службами. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool