У Кропивницькому провели інформаційний флешмоб з соціально-правових питань

Серпень 04, 2017 | Новини | Переглядів: 1681 | Коментарі: 0

З метою правопросвітництва жителів міста Кропивницький, 4 серпня 2017 року, фахівці системи безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградщини провели інформаційний флешмоб з соціально-правових питань.

Нещодавно за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» вийшла друком серія з 12 видів буклетів, теми яких визначені на основі аналізу звернень за наданням безоплатної правової допомоги та є відображенням реальних правових потреб жителів територіальних громад.

Під час інформаційного заходу представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області та Кіровоградського місцевого центру з надання БВПД на вулицях міста консультували громадян з соціально-правових питань, а також кропивничани мали можливість отримати відповідні тематичні буклети:
- позбавлення батьківських прав: підстави та порядок розгляду;
- твої права – твій захист: правові орієнтири для кожної дитини;
- встановлення факту належності особі правовстановлюючих документів;
- умови призначення і виплати допомоги при народженні дитини;
- поновлення на роботі незаконно звільненого працівника;
- зняття з реєстрації місця проживання;
- встановлення факту родинних відносин;
- порядок розірвання шлюбу;
- прийняття спадщини, у складі якої є нерухоме майно, у випадку відсутності у спадкоємців правовстановлюючих документів на майно;
- стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати;
- безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності;
- виселення з квартири без надання іншого жилого приміщення та позбавлення особи права користування жилим приміщенням.

Також, фахівці системи безоплатної правової допомоги нагадали громадянам про роботу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, місією яких є створення рівних можливостей для кожного вирішувати свої життєві проблеми у правовий спосіб.

Сьогодні на Кіровоградщині діє Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області, який забезпечує надання такої допомоги у кримінальному процесі. У цивільних та адміністративних справах забезпечують надання правової допомоги місцеві центри, яких на території області три: Голованівський, Олександрійський та Кіровоградський, а також 18 бюро правової допомоги.

Безоплатна правова допомога надається соціально вразливим категоріям громадян, передусім малозабезпеченим, людям з обмеженими можливостями, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, ветеранам війни, учасникам АТО, членам сімей загиблих учасників бойових дій, внутрішньо переміщеним особам.

У центрах з надання безоплатної правової допомоги можна отримати такі види правових послуг за рахунок держави: надання правової інформації, консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; надання допомоги в забезпеченні доступу до вторинної правової допомоги та медіації; захист; здійснення представництва інтересів особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; доступ та надання допомоги у такому доступі до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

З метою правопросвітництва жителів міста Кропивницький, 4 серпня 2017 року, фахівці системи безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградщини провели інформаційний флешмоб з соціально-правових питань.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool