У Кропивницькому провели екоакцію до Дня без поліетилену (фоторепортаж)

Липень 01, 2021 | Новини | Переглядів: 1510 | Коментарі: 0

У Кропивницькому напередодні Міжнародного дня без поліетилену у Кропивницькому провели екоакцію.

Кропивничанам пропонували взяти участь у вікторині та перевірити свої обізнаності з екологічних проблем та шляхів їх вирішення. Малеча з задоволенням розмальовувала екоторбинки.

 екоакція до Дня без поліетилену, фото ігоря філіпенка

 екоакція до Дня без поліетилену, фото ігоря філіпенка

 екоакція до Дня без поліетилену, фото ігоря філіпенка

Дорослі, на жаль, часто помилялись, даючи відповідь на питання про кількість тонн поліетилену, що використовується кожного дня в мегаполісі. Казали, що близько 800 кг, а насправді сучасний мегаполіс, такий як Київ, щоденно використовує близько 3 тонн. Втім кропивничани добре знають, що спалювати пакети не можна і що Великий сміттєвий континент знаходиться у Північно-Тихоокеанській системі течій.

Нагадаємо, що 3 липня 2019 року наша країна приєднається до Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів. А 7 червня цього року президент Зеленський підписав Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Забороняється розповсюдження в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг надтонких, тонких та оксорозкладних пластикових пакетів. Користуватися можна біорозкладними пластиковими пакетами, які відповідають гармонізованим європейським стандартам.

 екоакція до Дня без поліетилену, фото ігоря філіпенка

 екоакція до Дня без поліетилену, фото ігоря філіпенка

 екоакція до Дня без поліетилену, фото ігоря філіпенка

За рік кожен українець використовує 500 пакетів. Користується в середньому ним 20 хвилин, а розкладається такий пакетик понад 100 років.

За даними ООН, у світі щорічно виготовляють понад 13 мільярдів пластикових пакетів. Це 300 одиниць на кожного дорослого. І кожного року до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластику. Вчені підрахували, що у природному середовищі поліетилен розкладається більше двохста років, а пластик – майже 450 років. Водночас деякі науковці вважають, що пластик лише розпадається на шматочки, які з часом стають меншими.

Про повну або часткову відмову від пластику заявили вже у понад 40 країнах світу. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool