У Кропивницькому проведена зустріч з питань подолання нелегальної праці

Травень 24, 2021 | Новини | Переглядів: 1103 | Коментарі: 0

У рамках спільного проекту «Інформаційна платформа з питань праці» начальник відділу з питань експертизи умов праці обласного Управління Держпраці Олена Хіміч на базі обласної бібліотеки ім. Чижевського провела консультативну зустріч з питань укладення трудових відносин, контролю за дотриманням законодавства.

У заході взяли участь працівники та роботодавці обласного центру.

Олена Хіміч поінформувала присутніх про переваги офіційного працевлаштування та відповідальність за використання неоформлених трудових відносин.

Фахівець зосередила увагу на реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, яким спільно з представниками інших державних органів, соціальними партнерами передбачається організація роботи в ризикових сферах господарювання в два етапи – інформаційного та інспекційного.

Інспекційна кампанія почнеться після інформаційної і буде спрямована на тих роботодавців, які використовують найману працю, але трудові договори не укладають, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок.

У рамках виконання плану запущено механізм оцінювання, аналізу та регулярного і систематичного моніторингу масштабів і характеру неоформленої праці, результатів заходів, ужитих для боротьби з цим явищем, динаміки кількості застрахованих осіб. Планується також робота над удосконаленням процедури здійснення контролю з виявлення нелегальної праці.

Подальша співпраця щодо надання консультацій громадськості області, у тому числі в режимі он-лайн, буде здійснюватись щомісячно відповідно до графіка. 

подолання нелегальної праці

подолання нелегальної праці


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool