У Кропивницькому пропонують зменшити ставку єдиного податку

Лютий 23, 2017 | Новини | Переглядів: 1186 | Коментарі: 0

Ставку єдиного податку для фізичних осіб – підприємців ІІ групи у Кропивницькому пропонується зменшити до 10% від мінімальної заробітної плати.

Таку пропозицію погодили депутати міської ради Кропивницького на спільному засіданні трьох постійних депутатських комісій: з питань бюджету, з питань промисловості та з питань діяльності ради. Остаточне рішення має прийняти міська рада.

Запропонований проект рішення передбачає зменшення ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців 2-ї групи з 20% до 10% мінімальної заробітної плати. Прийняття такого рішення дозволить зменишити податкове навантаження на підприємців із 640 до 320 гривень на місяць.

За пропозицією депутата Катерини Шамардіної (фракція «Рідне місто») комісії підтримали також ставку податку у розмірі 8% для підприємців, які надають соціальні послуги.

- Сподіваюсь, що скоро наше місто приєднається до тих українських міст, де буде знижена ставка єдиного податку для підприємців другої групи, - відзначила Катерина Шамардіна. - Принаймні, таке рішення сьогодні було прийнято на спільному засіданні трьох постійних комісій…

Присутні члени комісії одноголосно підтримали зниження ставки для другої групи платників єдиного податку з 20 до 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати. Також я внесла пропозицію встановити ставку ЄП - 8% розміру мінімальної заробітної плати для платників податку, які здійснюють підприємництво за наступними видами діяльності: з надання соціальної допомоги; роздрібна торгівля книгами, газетами та канцелярськими товарами; роздрібна торгівля хлібом, хлібобулочними та кондитерськими виробами. Але, на жаль, пропозиція не була підтримана колегами. За неї проголосувало лише чотири депутати. Було вирішено встановити ставку 8 % тільки для тих, хто надає соціальну допомогу громадянам.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool