У Кропивницькому пропонують створити орган, який сприятиме ефективній діяльності комунальних підприємств

Квітень 08, 2019 | Новини | Переглядів: 2101 | Коментарі: 0

Коаліція громадських організацій «Рада Експертів» закликає управління майном виконавчого апарату Кіровоградської обласної ради та депутатів облради створити при комунальних підприємствах області орган, який сприятиме ефективній діяльності комунальних підприємств, а не підконтрольний ревізійний інструмент.

28 березня 2019 року на пленарному засіданні двадцять третьої сесії Кіровоградської обласної ради депутати ухвали рішення про збільшення штатних працівників при управлінні майном виконавчого апарату Кіровоградської облради у кількості три особи. Розширення штату пов’язане зі створення ревізійних комісій при комунальних підприємствах області.

Коаліція «Рада Експертів» вважає:
- Створення штатних одиниць саме при управлінні майном виконавчого апарату Кіровоградської обласної ради - зроблять роботу спеціалістів підконтрольною та непрозорою.
- так як наразі відсутні чіткі обов’язки, вимоги до посади тощо – незрозумілими є мета та діяльність цих спеціалістів.
- також не зрозумілою є мета та діяльність ревізійних комісій при комунальних підприємствах області, під які були створені дані додаткові штатні одиниці, адже відсутнє положенні про роботу ревізійних комісій.
- створення саме ревізійної комісії, а не наглядових рад – нівелює ідею наглядових рад, адже головна мета наглядових рад – це сприяти ефективній діяльності комунальних підприємств, аби вони з неприбуткових стали – прибутковими, а створення ревізійних комісій – можуть перетворитися на інструмент усунення «незручних» керівників.

Тому коаліція «Рада Експертів» звертається до голови Кіровоградської обласної ради, начальника управління майном виконавчого апарату Кіровоградської облради та депутатів облради з пропозицією:
- створити при комунальних підприємствах області саме наглядові ради, метою яких є сприяти ефективній діяльності комунальних підприємств.

«Особиста моя думка: створення ревізійних комісій матиме негативні наслідки. Ці особи, вони будуть підконтрольні управлінню, що також не забезпечить ефективність та прозорість роботи ревізійних комісій. Із самого початку ідея була створити наглядові ради при комунальних підприємствах, які б в першу чергу були не лише органом, що контролює, а й допомагає підприємству ефективніше працювати» - пояснив Артем Погребнюк, депутат Кіровоградської обласної ради.

«Обласна рада півроку тому прийняла рішення розпочати процес створення наглядових рад при комунальних підприємствах, проте це рішення так і не було реалізоване на практиці. Натомість з’являються ці незрозумілі «ревізійні комісії». Переконаний, для збільшення ефективності роботи комунальних підприємств, необхідно створювати саме наглядові ради, як і планувалось», - зазначив Дмитро Сінченко, співголова коаліції «Рада Експертів», голова ГО «Асоціація Політичних Наук»

Прес-служба коаліції «Рада Експертів»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool