У Кропивницькому прокуратура домоглась справедливого покарання для неповнолітнього

Червень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 864 | Коментарі: 0

Ухвалою апеляційного суду Кіровоградської області задоволено апеляційну скаргу прокурора на вирок суду першої інстанції, відповідно до якого 17-річного юнака визнано винним за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч.1 ст. 309 (зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді іспитового строку терміном на 3 роки.

Апеляційний суд в повному обсязі підтримав позицію ювенального прокурора в частині незаконного застосування Маловисківським районним судом до неповнолітнього вказаного терміну покарання, що не відповідає п.3 ст. 104 Кримінального кодексу України. На вимогу прокуратури підлітку призначено іспитовий строк – 2 роки. Ювенальний прокурор вважає вказане покарання достатнім для виправлення неповнолітнього, його перевиховання та запобігання скоєння ним нового злочину.

Зазначимо, що юнак наніс тілесні ушкодженні односельчанину. З слів обвинуваченого причиною такого вчинку стало те, що потерпілий обкрадав оселі односельчан. Крім того у неповнолітнього було виявлено наркотичний засіб - канабіс.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool