У Кропивницькому презентують книгу про місто, якого уже немає

Липень 22, 2021 | Новини | Переглядів: 1102 | Коментарі: 0

Відділ мистецтв ОУНБ імені Дмитра Чижевського запрошує 28 липня о 12.00 на презентацію нового історичного дослідження «Місто, якого уже немає».

Книгу написали кропивницькі дослідники Володимир Поліщук, Сергій Невесьолов та Валентина Сємічова.

В ній розповідається про відомі старовинні будівлі міста. Одні зруйнував час, інші зазнали пошкоджень у роки Другої світової війни і були демонтовані. За радянських часів багато історичних будівель, які були архітектурною окрасою міста, знищила дурість та нерозсудливість партійних функціонерів, а в наш – жадібність забудовників та хабарництво чиновників.

В книзі представлені світлини будинка Зеленщенка, трамвайного депо, Знаменської церкви, каскадного скверу, кінотеатру «Сивашець», Успенського собору, славнозвісного будинка купця Заславського тощо і того, що зараз знаходиться на їхньому місці.
Родзинкою презентації стануть спогади кропивничан про ті часи, коли обличчя Кропивницького було іншим. Ними ділитимуться Катерина Лісняк, Елла Янчукова, Валентина Ревенко, Олександр Мануйлов, Наталія Данилевич.

Нагадаємо, що в Цифровій бібліотеці нашої книгозбірні можна прочитати багато книг Володимира Поліщука, Сергія Невесьолова та Валентини Сємічової. Наприклад, «Проєктував у часи Андрія Достоєвського», «Розбудовував Єлисаветград 32 роки», «Нездійснені проекти» «Будинок кількох архітекторів», «Коли реклама мала власні імена» та інші.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool