У Кропивницькому презентували виставку творів «Весь світ у долоньках»

Липень 31, 2018 | Новини | Переглядів: 879 | Коментарі: 0

30 липня 2018 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розпочала свою роботу виставка творів вихованців студії образотворчого мистецтва «ART-TIME» під керівництвом відмінника освіти України, старшого викладача кафедри дизайну ПВНЗ Кропивницького інституту та Кропивницького коледжу «Університет сучасних знань» Ірини Зантарії «Весь світ у долоньках».

Вихованці Ірини Зантарії є переможцями Міжнародних, Всеукраїнських та обласних професійних конкурсів, володарями Гран-прі дитячого міжнародного фестивалю мистецтв «Таланти ІІІ тисячоліття», м. Харків (2011), дипломантами І, ІІ, ІІІ ступеню Всеукраїнської виставки - конкурсу декоративно – ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», м. Київ (2009, 2010, 2011, 2012), учасниками Всеукраїнського конкурсу образотворчого та декоративного мистецтва – міжнародного турне «Прості небелиці», м. Львів (2011), Всеукраїнського конкурсу «Мир та безпека в Україні» (2011), Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості присвяченого Всесвітньому дню землі, м. Кіровоград (2011, 2012), Фестивалю Христового міста «Вгору серця» та міжнародного конкурсу «Для Бога я створю найкраще», м. Надвірна, м. Івано-Франківськ (2011-2013), обласного конкурсу «Весняний пленер», м. Кіровоград (2011-2013), міжнародного конкурсу «Різдвяна казка» Тракайського замку, Литва (2012), переможцями міжнародної виставки дитячої творчості Лідіца, Чехія (2013) та ін.

У Кропивницькому презентували виставка творів

У Кропивницькому презентували виставка творів

Вихованці та студенти Ірини Михайлівни були багаторазовими учасниками виставок, мистецьких конкурсів та акцій, що відкривалися та відбувалися в стінах Кіровоградського обласного художнього музею, зокрема: мистецької акції «Весняний пленер» у Дендропарку з 2011 по 2018 рр., обласного конкурсу на кращий мистецький твір, присвячений проведенню в Україні Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», виставки «Новорічне диво» (2011), виставки «Янголи з нами» (2013), виставки дитячого малюнку «Очима маленького чуда» (2015), виставки дитячих робіт «Творимо разом з Пікассо», присвяченої 135-ій річниці від дня народження Пабло Пікассо (1881-1973) (2016).
У 2012 році двоє вихованців Зантарії І.М. відкрили свої персональні виставки: Аліна Дуднік - у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», Віталій Круніч - в Малій галереї обласного художнього музею – бібліотеці для дітей ім. Т.Г. Шевченка. У 2014 році було відкрито персональну виставку Софії Поливоди «Дивосвіт Софії» у Малій Галереї музею у бібліотеці для дітей ім. Т.Г. Шевченка.
Тільки у 2015 році було відкрито п’ять виставок робіт студентів та викладачів факультету дизайну Кіровоградського коледжу та Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань»:
- «Дарунок Матері» до Дня Матері (Кіровоградський обласний художній музей, травень);
- «Мій край» до Дня незалежності України (Мала Галерея Кіровоградського обласного художнього музею - відділ підліткового читання та інформаційно – консультативних послуг користувачам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка, серпень);
- «Вітрила юності» - (Мала Галерея Кіровоградського обласного художнього музею у БК «Авіатор», грудень);
- «Мовою батику» (Знам’янський міський краєзнавчий музей, грудень);
- «З графікою по життю» викладача кафедри дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Юлії Гумірової (Кіровоградський обласний художній музей, березень);
У 2016 році була відкрита виставка робіт студентів кафедри дизайну Кіровоградського коледжу та Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» «Пора зростання» у Малій Галереї Кіровоградського обласного художнього музею – відділі підліткового читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка (червень).
У 2017 році були відкриті такі виставки:
- виставка «Подих весни» студентів Кіровоградського коледжу та Кіровоградського інституту ПВНЗ «Університет сучасних знань» у Бобринецькому районному краєзнавчому музеї ім. Миколи Смоленчука;
- експозиція дитячих малюнків «Крок назустріч»;
- виставка за підсумками проведення Всеукраїнської мистецької акції серед Вищих навчальних закладів; – «Весняний пленер у Дендропарку»;
- «Лірика душі» студентки ІV курсу (магістра) кафедри дизайну Кропивницького інституту ПВНЗ «Університет сучасних знань» Анни Козлової.

У 2018 році була відкрита серія виставок вихованців студії Ірини Зантарії «Сонячний пензлик»:
- виставка «Веселка зимових свят»;
- виставка «Рідна мати моя»;
- виставка «Країна дитинства – ці дивовижні діти» до Міжнародного дня захисту дітей.
З 1 жовтня 2016 року в Кіровоградському обласному музеї щосуботи відбуваються заняття з образотворчого мистецтва з циклу «Сонячний пензлик» під керівництвом Ірини Михайлівни.
У липні 2018 року у зв’язку з появою дорослої аудиторії у студії було прийнято рішення змінити назву на нову, а саме «ART-TIME».

На даній виставці «Весь світ у долоньках» представлено близько 30 яскравих творів учасників студії образотворчого мистецтва «ART-TIME», які були створені протягом трьох місяців 2018 року. Роботи, представлені в експозиції, виконані у різних техніках: як традиційних, намальовані гуашевими та акварельними фарбами, а також у змішаних техніках та монотипії. Родзинкою виставки є роботи виконані у техніці колажу.
Свої життєрадісні роботи експонують Марія Волошина (2005 р.н., «Флора», «Ловчики квіткові», «Грайливе цуценя на вдачу»), Катерина Ліновіченко (2007 р.н., «Світлий день»), Маша Кагірова (2011 р.н., «Ранкова благодать»), Ліза Троян (2009 р.н., «Сонячні, медові квіти», «Танок комах між квітів», «Спекотний день», «Лялька на долоні»), Лапюк Алессандра (2011 р.н., «Там, де ховаються комашки», «Киця, що любить падаючи зірки», «Казкові звірятка»), Давид Шапошніков (2013 р.н., «Кольорово»), Савельєва Лєра (2002 р.н., «Пробудження», «Добрі руки»), Таранкова Анна (1995 р.н., «Доброго ранку»), Трубчанінова Анна (1998 р.н., «Флора»), Данило Кондаков (2010 р.н., «Букет», «Співаночки дівочі», «Помаранчеве чудо»).

Тетяна Костенко 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool