У Кропивницькому презентували підсумки антикорупційного моніторингу

Листопад 23, 2017 | Новини | Переглядів: 890 | Коментарі: 0

Активісти «Асоціації Політичних Наук» презентували результати антикорупційного моніторингу, який триває у Кропивницькому вже майже 9 місяців.

За цей час аналітиками організації та моніторами, які пройшли навчання на двох тренінгах, було промоніторено понад 1000 нормативно-правових актів та проектів рішень міської ради Кропивницького та виконавчого комітету.

«Якщо в перші місяці моніторингу ми виходили на 70% рішень, які отримували незадовільну оцінку від наших моніторів, то сьогодні ця цифра суттєво менша. Відсоток проектів рішень, які містять корупційну складову у виконкому, знизився до 20, а у міської ради до 50%» - зазначила Олена Сінченко, прес-секретар АПН.

Юлія Бочарова-Туз, аналітик АПН, звернула увагу на те, що проекти нормативно-правових актів мають бути зрозумілими не лише чиновникам і депутатам, які їх пишуть, не лише експертам, які в цьому розбираються, а й пересічному громадянину, якому не байдужа ситуація в місті.

«Сьогодні ми хоча б можемо говорити про те, що до проектів рішень додаються ті додатки, на які в них же посилаються. Ще три місяці тому це здавалось неможливим. Але нам ще є над чим працювати», - поділилась думками Юлія.

Окрім моніторингу проектів рішень та власне рішень, активісти займались впровадженням практик прозорості та відкритості влади. Так за ці 9 місяців активісти АПН досягли позитивних змін в Новоукраїнській ОТГ, Знам`янській міській раді та Кіровоградській обласній раді.
Окрім звіту про виконану роботу, активісти АПН відзначили нагородами представників влади, громадського сектору та журналістів, які своєю працею сприяють просуванню відкритості та прозорості влади та боротьбі з корупцією.
Грамотами були нагороджені: голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний, ГО «Територія Успіху», депутат Знам`янської міської ради Сергій Лєвінте та ГО «Антикорупційний рух Знам`янщини», голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко та його заступник Ігор Степура.

Також грамоти отримали депутати Кіровоградської міської ради Олександр Цертій, Валентина Яремчук та Володимир Смірнов. Окрім того, активісти відзначили начальників двох прогресивних управлінь міської ради Кропивницького: Андрія Паливоду (управління економіки) та Любов Бочкову (управління фінансів).

Головні ж нагороди, за постійну і невтомну антикорупційну діяльність, дістались ГО «Волонтерське об`єднання учасників Майдану та бойових дій», Тетяні Коваленко та Павлу Лісниченку.

«Ми б дуже хотіли нагородити і Андрія Табалова, бо він дійсно багато зробив для того, щоб новий, демократичний варіант Статуту міста був напрацьований, але поки ця історія не доведена до кінця, поки документ не прийнято, ми не можемо цього вчинити. І ми б з радістю відзначили міського голову Кропивницького, якби він робив хоча б якісь рухи у напрямку підвищення відкритості ввіреного йому органа самоврядування та боротьби з корупцією» - наголосив Дмитро Сінченко, голова Асоціації Політичних Наук.

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool