У Кропивницькому презентували нову поетичну збірку Ольги Могильди (ФОТО)

Квітень 30, 2022 | Новини | Переглядів: 1655 | Коментарі: 0

Днями бібліотека Чижевського знову щиро зустрічала пошановувачів таланту молодої обдарованої кропивницької поетки Ольги Могильди. 

Чому в черговий? Тому що перші свої збірки - «Ілюзія польоту» та «Місія Герди» - пані Ольга теж презентувала у відділі обслуговування читачів - великому та затишному залі нашої бібліотеки.

Третя збірка з символічною назвою «Третя ластівка» увібрала в себе гамму почуттів людини, яка тонко реагує на все, що відбувається навколо неї, зазначено в анотації. Це й не дивно, адже поети - люди особливі. Як діти, вони позбавлені товстої захисної оболонки, тонкі та вразливі.

Як підмітила у передмові до збірки відома кропивницька поетеса Антоніна Царук, «Третя ластівка» несе читачеві не лише надію на нову весну, на оновлення природи і почуттів – вона відкриває новий для самої авторки рівень осягнення людини і її можливостей.
Сама пані Ольга на презентації зізналася, що збірка одразу отримала свою назву, і на відміну від попередніх, просякнутих болем, її сторінки вона наповнювала позитивом. Ми ж, читачі, бачимо в ній ще й душевну щирість та відвертість. Рукопис вже був готовий до друку, та почалася війна і збірка стала приростати зовсім іншими віршами…

«Сьогодні дуже багато дискусій з приводу того, чи потрібна поезія, коли йде війна. Чи правильно видавати книги, коли є стільки нагальних потреб. Чи взагалі суттєво те, що пишуть поети. Чи нас почують, а якщо почують, чи зрозуміють. Це не можна порівняти з волонтерською діяльністю. Це не можна порівняти з захистом нашої батьківщини на передовій. Поезію як щирість душі взагалі важко з чимось порівняти. Нехай слово буде твоєю зброєю і твоєю розрадою. Твоїй ластівці я бажаю мирного неба для широкого розкрилу», - звернулася до поетеси голова обласного осередку Національної спілки письменників України Надія Гармазій.

На потреби ЗСУ пані Ольга відправила третину коштів від проданих книг.

Зустріч з Ольгою Могильдою можна подивитись на YouTube-каналі бібліотеки Чижевського за посиланням

нову поетичну збірку Ольги Могильди

нову поетичну збірку Ольги Могильди


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool