У Кропивницькому працював патріотичний арт-табір

Липень 17, 2017 | Новини | Переглядів: 1142 | Коментарі: 0

З 10 по 16 липня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва спільно з Кропивницьким кошем УДЮТ «СІЧ» організували в місті унікальний патріотичний арт-табір.

Особливістю даного проекту стало вивчення історії України крізь призму творчості та скаутський метод виховання. Кожен день табору було присвячено певному періоду історії нашої Батьківщини, який таборівці вивчали через різні майстер-класи, патріотичні читання та тематичні зустрічі.

Учасниками табору стало 35 школярів, віком від 10 років, з різних навчальних закладів міста, які відгукнулися на оголошення та виявили справжній патріотичний настрій.

Кожен день розпочинався та закінчувався шикуванням, який проводила таборова старшина. В нашому таборі були свої отаман, осавул, обозний та писар – молоді активісти УДЮТ «СІЧ» - друг Видра, подруга Сова, друг Галицький та друг Красунчик. Саме вони виховували, гралися, проводили руханки та влаштовували покарання для наших таборівців.

До проведення табору долучилися наші друзі та партнери, які переймаються вихованням підростаючого покоління та виявили бажання провести цікаві заходи в його рамках. Так Ольга Ярова, керівник сімейної акторської майстерні «Ольвія» організувала цікаві вправи на зближення; Патрульна поліція та Управління ДСНС України в Кіровоградській області провели розважально-тренінгові програми з літньої безпеки; молодіжний театр «Палата № 6» позаймалися з таборівцями акторською майстерністю, а фахівці центру оперативно-тактичної підготовки «Цитадель» провели заняття з військово-патріотичної підготовки. Майстриня Світлана Хавроненко навчила працювати з глиною; художниця Ольга Краснопольська провела майстер-клас по створенню літопису та запросила таборівців та екскурсію до галереї «Єлисаветград».

Окрім цього в рамках табору відбувалися й інші цікаві «гутірки» та забави – майстер-класи зі створення патріотичних браслетів, ляльок-мотанок, державних символів в техніці торцювання, патріотичних коміксів, а на завершення ще й відеороликів про табір.
Усі учасники потоваришували – доросліші допомагали молодшим, були активними та веселими.

Містянам також прийшлися до душі таборові шикування на вулиці Дворцовій. Вони охоче спостерігали за тим, як молодь виносила прапор, звітувала про кожен таборовий день та виконувала гімн України та «СІЧі». Дехто навіть став постійними відвідувачами шикувань – вболіваючи за таборівців та слідкуючи за їх вихованням. Так один з відвідувачів зазначив: «Це чудово, що є подібні табори. Я думаю, що таким чином Ви дійсно зможете виховати у цієї молоді любов до України та справжній патріотизм».

Протягом усього табору та в його останній день усі учасники та батьки схвально оцінили проведену роботу і зазначили лише один суттєвий недолік – табір тривав лише сім днів! Таборівці висловили сподівання на його продовження та зазначили, що обов’язково спілкуватимуться між собою та стануть постійними відвідувачами бібліотеки. (І учасники, і батьки схвально оцінили креативні «патріотичні читання» проведені бібліотекарями).

Ось, лише кілька висловлювань батьків про табір залишених на сторінці бібліотеки та УДЮТ «СІЧ» в мережі Фейсбук:

«Емоції шкалять)))! Організатори велике Вам дякую, за Людяність, щирість і доброту! Моя донька тиждень проходила в піднесеному настрої завдяки Вам! Прикро, що лиш тиждень! Дякую за Вашу ідею ще раз.»

«… Повторюся ще раз - ви молодці! Уявляю лише, як це не просто: 35 абсолютно різних людей...! Але ж не побоялися і, головне, впоралися! А взагалі цю ідею треба якось розвивати і просувати...»
«Просто супееееррр!»

«Радіє душа, теплішає від думки про те, що є небайдужі люди, які мають бажання знайти час і можливості подбати про душі і розум дітей, причому на добровільних засадах, зовсім безкоштовно не жалкуючи свого вільного часу і хвилин відпочинку…»

Ми радіємо, що наша спільна робота прийшлася до душі містянам і маємо надію на те, що не лише наші таборівці стануть справжніми патріотами своєї держави. Давайте всі разом їм у цьому допоможемо!

З 10 по 16 липня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва спільно з Кропивницьким кошем УДЮТ «СІЧ» організували в місті унікальний патріотичний арт-табір.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool