У Кропивницькому показували фільм про чумаків, написаний нашим земляком (фото)

Жовтень 22, 2021 | Новини | Переглядів: 1345 | Коментарі: 0

В актовій залі ОУНБ імені Дмитра Чижевського відбулась зустріч з творчою групою проєкту «Чумацькі пісні».

«Чумацькі пісні» – це вебсеріал про автентичну чумацьку пісню, шляхи й пам’ятки на теренах усієї України; про наших сучасників, які люблять і співають старовинних чумацьких пісень; про красу, різноманіття та єдність нашої держави.

Як зазначила завідувачка відділом мистецтв Світлана Ушакова, «Чумацькі пісні» не просто серіал на YouTube. Це великий проєкт, партнером якого стали обласний краєзнавчий музей, обласний державний архів, ну і, звичайно, обласна універсальна наукова бібліотека імені Чижевського.

Тож Олександр Полячок, як представник творчої групи, автор ідеї, сценарист та куратор проєкту на початку заходу подякував всім партнерам за допомогу у великій справі та запропонував переглянути результат спільної роботи – першу серію вебсеріалу.

Щоб відчути справжній колорит чумацької пісні, пан Олександр запросив на сцену Олександра і Наталію Терещенків. І зазвучала в залі неспішна, протяжна пісня у виконанні дуету «Дике поле».

Подружжя Терещенків збирали, досліджували і пропагували фольклор нашого краю протягом 30 років. Як говорить сам Олександр Терещенко про їхню роботу з пані Наталією: «Ми займаємося збиранням – археологією музичною, і лабораторним дослідженням – генетикою музичною…»

Звичайно, чумацькі пісні у виконанні колективу звучать і у вебсеріалі. «Це єдиний колектив, який є в двох серіях. В 11 серії співає сольно Олександр Анатолійович, а в четвертій, яка вийде вже скоро, співатиме дует «Дике поле». Чому так? Як виявилося в інших регіонах, зокрема на Поділлі не виявилося колективів такого типу… А наша область – унікальна, бо в нас представлені чотири регіони…» – розповів Олександр Полячок.

Після невеликого концерту гості заходу переглянули першу частину другої серії вебсеріалу. Виявилося, що другу серію розбили на дві частини через велику кількість цікавого матеріалу, який шкода було втрачати. На завершення гурт «Млиночок» виконали чумацьку пісню, саме ту, яка звучатиме в сьомій серії у виконанні гурта «Божечі».

Хто такі чумаки? Що, звідки і куди возили? Скільки часу займали їхні мандрівки? Про це та багато іншого ви дізнаєтеся, коли переглянете перші дві серії серіалу «Чумацькі пісні» за посиланням

	У Кропивницькому показували фільм про чумаків,

	У Кропивницькому показували фільм про чумаків,

	У Кропивницькому показували фільм про чумаків,


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool