У Кропивницькому погоджено регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів

Червень 13, 2017 | Новини | Переглядів: 941 | Коментарі: 0

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів засідання регіональної ради професійної освіти.

На засіданні було погоджено показники регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у 2017 році та їх розподіл між навчальними закладами. Члени регіональної ради та запрошені також розглянули питання про створення навчально-практичного центру на базі ПТУ № 32 у місті Бобринець.

Сергій Коваленко зауважив, що минулого року на підготовку фахівців у закладах профтехосвіти області було виділено значний фінансовий ресурс з обласного та місцевих бюджетів.

– Кошти потрібно не економити, а ефективно використовуватися. Ми маємо готувати тих фахівців, які потрібні ринку праці, – зауважив посадовець. – Обласним управлінням освіти разом із методкабінетом професійно-технічної освіти, керівниками закладів, центром зайнятості, статистикою та фіскальною службою всебічно проаналізовано замовлення, яке має бути максимально ефективним. Нині ситуація така, що представники певних професій стоять тривалий час на обліку в центрі зайнятості і не мають робочого місця, водночас є такі професії, що потрібні роботодавцям нашої області.

Регіональне замовлення 2017 року на підготовку робітничих кадрів для потреб області та міста Кропивницький розраховане на 3229 учнів ПТНЗ. Враховуючи при його формуванні вимоги ринку праці, суттєво збільшено замовлення (порівняно з минулим роком) на будівельні професії, фахівців аграрної сфери, швейного виробництва, зв’язку та автотранспорту, разом з цим зменшено замовлення на професії сфери громадського харчування та обслуговування. Питання про затвердження показників регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів буде внесено на розгляд депутатів обласної ради.

Під час розгляду питання щодо створення навчально-практичного центру на базі ПТУ № 32 у місті Бобринець, йшлося про освоєння коштів субвенції з Держбюджету в розмірі 19 мільйонів 860 тисяч гривень на оновлення матеріально-технічної бази закладу. Учасники засідання розглянули перелік сільськогосподарської техніки, обладнання та устаткування, які необхідно придбати за кошти зазначеної субвенції з метою створення на базі училища навчально-практичного центру підготовки кадрів за професією "Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва". Планується придбати кілька тракторів, комбайн, жатки, зерносіяльну техніку, культиватори, плуг, дискову борону, косарку, розкидач мінеральних добрив, ущільнювач ґрунту, а також систему супутникового моніторингу та автобус для підвезення учнів. Невдовзі буде розпочато процедуру електронних закупівель – визначено постачальників техніки і обладнання.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool