У Кропивницькому планують реалізовувати проект із розвитку регіонального авіасполучення

Березень 05, 2018 | Новини | Переглядів: 874 | Коментарі: 0

Державний секретар Міністерства інфраструктури України Андрій Галущак, який перебуває з візитом у Кропивницькому, провів робочу зустріч з головою облдержадміністрації Сергієм Кузьменком

Під час зустрічі, у якій також взяли участь народний депутат Олександр Горбунов та голова облради Олександр Чорноіваненко, обговорено питання використання потужностей аеропорту міста Кропивницького та надання йому статусу міжнародного.

Андрій Галущак підкреслив, що минулого року значно зріс пасажиропотік в аеропортах держави. Зважаючи на це, Міністерство інфраструктури України ініціює реалізацію проектів із розвитку регіонального авіасполучення.

У міста Кропивницький, яке має серйозний авіаційний досвід та профільний вищий навчальний заклад, є хороші перспективи для подальшого розвитку авіаційної галузі. Відповідний проект, що має реалізовуватися в кілька етапів, Андрій Галущак представив голові облдержадміністрації Сергію Кузьменку. По перше, аеропорту в Кропивницькому, що має хороший термінал та технічні потужності, а також вигідне географічне розташування, буде ініційовано надання статусу міжнародного. Це дасть можливість виконувати авіасполучення з іншими країнами. Другий і головний крок – добудова та часткова заміна злітно-посадкової смуги аеропорту, що створить умови для посадок багатотоннажних лайнерів. Для реалізації цього завдання першочергово треба вирішити питання передачі злітно-посадкової смуги на баланс Міністерства інфраструктури України. Сьогодні вона частково перебуває у власності Міністерства освіти і науки України, а частково – громади Кіровоградської області. Після вирішення цього питання з'явиться можливість для розробки і затвердження ПКД добудови злітно-посадкової смуги та отримання фінансування на його реалізацію, зокрема з Державного бюджету.

За словами державного секретаря Міністерства інфраструктури України, реалізація зазначеного проекту відкриє нові перспективи розвитку авіаційної галузі на Кіровоградщині. Зокрема, буде покращено умови для підготовки фахівців на базі Льотної академії НАУ з урахуванням сучасних вимог. Також з'являться можливості для створення в майбутньому на базі інфраструктури аеропорту та інших потужностей в Кропивницькому міжнародного центру з обслуговування літаків.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool