У Кропивницькому перевірили 294 закладів торгівлі та ресторанного господарства

Жовтень 06, 2016 | Новини | Переглядів: 840 | Коментарі: 0

Міською комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 17 серпня поточного року створила робочу групу з перевірки закладів торгівлі та ресторанного господарства на відповідність вимогам чинного законодавства при виготовленні та реалізації харчових продуктів.

Як повідомили у управлінні сприяння розвитку торгвілі та побутового обслуговування населення, під час проведення перевірок (обстежень) увага приділялась наступним питанням: наявність погодженого режиму роботи закладів, цінників на товар, оголошення про заборону продажу підакцизних товарів неповнолітнім особам, куточка споживача, книги скарг і пропозицій, трудових угод з працівниками, медичних книжок з відмітками про медогляд.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Всього, із 23 серпня по 10 вересня 2016 року було проведено 7 рейдів, в ході яких перевірено 294 об’єкти, з них: підприємств торгівлі – 240, закладів ресторанного господарства – 54.

Робочою групою перевірялися питання благоустрою навколо закладу, наявність водозабезпечення та каналізування, дотримання працівниками особистої гігієни, наявність миючих та дезінфікуючих засобів, особистих медичних книжок, допуску до роботи та пройденого медичного огляду, строки та умови реалізації продукції, наявність супровідних документів, маркування продукції, відповідність затвердженого асортименту страв у закладах ресторанного господарства, наявність виробничого лабораторного контролю готових страв, поточність технологічного процесу, проведення дезінсекції та дератизації тощо.

При виявленні порушень суб’єктам господарювання надавалися рекомендації, роз’яснення та пропозиції щодо усунення виявлених порушень, а також інформація про відповідальність за порушення вимог чинного законодавства України.

У зв’язку з цим управління сприяння розвитку торгвілі та побутового обслуговування населення рекомендує керівникам продовольчих магазинів та закладів ресторанного господарства. вжити термінових заходів щодо усунення виявлених під час перевірки порушень.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool