У Кропивницькому одному із керівників управління в ОДА оголошено підозру

Липень 06, 2018 | Новини | Переглядів: 702 | Коментарі: 0

Оголошено підозру одному із керівників Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА у службовій недбалості, що завдало матеріальних збитків бюджету у понад мільйон гривень

 

За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури, в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення групою осіб понад мільйона гривень коштів, виділених з держбюджету для проведення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Кіровоградського обласного художнього музею встановлено причетність до вчинення вказаного злочину заступника начальника Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА

Зокрема, вказана особа відповідно до акту приймання-передачі прийняла устаткування, що на той момент та на момент проведення розрахунків фактично придбано та встановлено не було. Крім того, не забезпечив контроль за фактичними обсягами і якістю проведених робіт, відповідністю їх проектам, технічним умовам і стандартам. Вказане спричинило тяжкі наслідки державним інтересам у вигляді матеріальних збитків на суму понад мільйон гривень.

аразі посадовцеві оголошено підозру за ч.2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Окрім того, нагадаємо, що за процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадження щодо двох керівників приватних підприємств (підрядник та субпідрядник), які при виконанні вищезазначених робіт, за попередньою змовою, завищили вартість фактично придбаного та встановленого устаткування з метою особистого збагачення. За результатами проведеної судово-економічної експертизи встановлено, що сума збитків, завданих злочинними діями підозрюваних, становить понад один мільйон гривень.

Фігурантам справи повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Справу направлено до суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool