У Кропивницькому обговорювали проблеми розслідування нещасних випадків на підприємстві

Вересень 09, 2021 | Новини | Переглядів: 1346 | Коментарі: 0

В умовах стрімкого розвитку технологій і виробництва питання охорони праці та промислової безпеки стають дедалі актуальнішими. 

Попри те, що на підприємствах проводять навчання та інструктажі, вживають заходи безпеки, нещасні випадки виробничого та невиробничого характеру виникають досить часто.

Розслідуванням та аналізом подібних сумних подій займається служба охорони праці установи, в якій стався нещасний випадок. Обставини та причини інциденту її співробітники встановлюють за новим Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, прийнятим Кабміном 2019 року.

Цю важливу тему обговорювали під час інформаційної платформи з питань праці «Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві», яка проходила у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук ОУНБ імені Дмитра Чижевського.
На захід зібрались фахівці з охорони праці підприємств та установ міста. Необхідні консультації надали експерти Управління Держпраці у Кіровоградській області, зокрема завідувачка сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Альона Кочетова.

Були розглянуті питання щодо правильного подання інформації про інцидент або гостре професійне захворювання; методики розслідування нещасних випадків, причиною яких може бути стан здоров’я працівника, та встановлення обставин і причин події; порядку створення комісії з розслідування пригоди; правил оформлення документів за новим зразком тощо. Фахівчиня відповіла на запитання присутніх та проаналізувала окремі ситуації.

Якщо вас цікавить тема розслідування нещасних випадків виробничого та невиробничого характеру, зустріч з фахівцями обласного управління Держпраці можна подивитись на бібліотечних сторінках у Facebook чи YouTube 

проблеми розслідування нещасних випадків на підприємстві

проблеми розслідування нещасних випадків на підприємстві

Григор’єва Марина 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool