У Кропивницькому обговорювали правила розміщення вивісок у місті

Березень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 950 | Коментарі: 0

Представники місцевої влади спільно з підприємцями, рекламістами, громадськими активістами, архітекторами та дизайнерами обговорювали правила розміщення вивісок у Кропивницькому.

Під час засідання круглого столу була представлена ініціатива депутатки міської ради Валентини Яремчук щодо впорядкування вивісок в історичній частині міста. Положення по впорядкуванню вивісок дасть можливість очистити місто від хаотичного їх розміщення, в результаті якого спотворюється зовнішній вигляд міста, пошкоджуються та руйнуються фасади будівель, а також знижується туристична привабливість міста з трьохсотлітньою історією та багатим архітектурним спадком.

Наразі розміщення вивісок не регулюються жодним нормативним документом. Учасники заходу прийшли до думки щодо необхідності розробки нових, чітких, прозорих правил розміщення вивісок, так як з допомогою існуючих документів неможливо в повній мірі врегулювати існуючу проблему.

Під час засідання круглого столу Ірина Ткаченко, Агенція сталого розвитку «Хмарачос», презентувала дослідження – міське сканування в рамках проекту «Мости до міста»: вивіска та зовнішня реклама в історичній частині Кропивницького.

Представники молодіжної ради при виконавчому комітеті міської ради Кропивницького активно підтримали дану ініціативу і долучились до розробки Положення про впорядкування вивісок у нашому місті. Представниця Молодіжної ради Катерина Каширна взяла участь в обговоренні:
 

«Зовнішній вигляд нашого міста потерпає від анархії на інформаційному просторі і молодь Кропивницького зацікавлена у очищенні міста від рекламного сміття. Важливим є розробка технічних моментів положень: вимоги до розміщень вивісок, їх стилю, їх матеріалів, правил встановлення, експлуатації і демонтажу та інше; адже це і формує той майбутній зовнішній вигляд вулиць міста. Ідея про прийняття і реалізацію даного документу підписується всім складом нинішньої Молодіжної ради».

   Всі учасники круглого столу зазначали, що важливу роль в питанні врегулювання вивісок відіграє бізнес, особливо рівень його соціальної відповідальності:

"Ми маємо почати домовлятись. Маємо донести до людей, що є соціальна відповідальність. Тема вивісок стосується не лише жителів Кропивницького – вона також впливає на туристичний потенціал» - зазначила депутатка Валентина Яремчук.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool