У Кропивницькому обговорювали особливості формування бюджетів на 2017 рік

Жовтень 26, 2016 | Новини | Переглядів: 743 | Коментарі: 0

Сьогодні 26, жовтня, у Кропивницькому обговорювали особливості формування бюджетів на 2017 рік. Актуальне для влади і громади питання піднімали в обласній державній адміністрації з ініціативи регіонального відділення Асоціації міст України.

Від обласного центру у заході взяли участь міський голова Кропивницького Андрій Райкович та начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова.

Коментуючи хід бюджетного процесу, Любов Бочкова підняла низку проблемних питань. Наприклад – компенсація за пільговий проїзд в електротраспорті. Сьогодні держава винна місту 2,8 мільйона гривень на відшкодування вартості таких перевезень. Борг і досі існує, а місту вже треба шукати гроші на компенсацію для маршрутних таксі.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Ще одна проблема – фінансування професіно – технічної освіти. Його теж переклали на місцеві бюджети. У Кропивницькому функціонують 6 ПТНЗ і цього року на їх утримання з міської скарбниці використано 54 мільйони гривень. Проте в переважній більшості випускники цих закладів їдуть працювати за межі Кропивницького.

- Фактично, Кропивницький оплачує підготовку робітничих кадрів для всієї Кіровоградщини, – зауважила Любов Бочкова. - Чому ми повинні фінансувати їх навчання самостійно, лише за кошти міського бюджету? У 2017 році на підготовку робітничих кадрів з міського бюджету необхідно передбачити знову ж таки 45 мільйонів гривень.

Ще одне невирішене питання – отримання коштів фонду регіонального розвитку на фінансування інвестиційних об’єктів міста. За словами Любові Бочкової, щороку на конкурсний відбір місто подавало пропозиції з переліком інвестиційних програм та проектів. Проте жодного разу кошти фонду на обласний центр не виділялись.

Тож цього року міська влада звертається до комітету Верховної Ради України з питань бюджету щодо фінансової підтримки у 2017-му році в рамках інвестицій з державного фонду регіонального розвитку в сумі 50,7 мільйонів гривень. Їх планують спрямувати на реалізацію інвестиційних проектів, що прописані в стратегії економічного та соціального розвитку Кропивницького до 2020 року.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool