У Кропивницькому обговорили проект обласної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді

Лютий 08, 2018 | Новини | Переглядів: 786 | Коментарі: 0

Проект цієї програми, термін дії якої заплановано на 2019-2022 роки, розглянуто сьогодні на засіданні ради з питань молодіжної політики при обласній державній адміністрації.

У засіданні ради взяли участь представники та лідери студентства, громадських молодіжних організацій, а також фахівці виконавчих органів об’єднаних територіальних громад, які відповідають за реалізацію молодіжної політики.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив на важливості участі у засіданні ради представників ОТГ, для яких у першій половині дня було проведено навчання, а в ході засідання вони матимуть змогу почути важливу для них інформацію, обмінятися досвідом, отримати відповіді на свої запитання і, таким чином, долучитися до спільного формування молодіжної політики на Кіровоградщині.

Презентуючи проект майбутньої програми, начальник відділу молодіжної політики та виховної роботи управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Ірина Глобенко зазначила, що програма передбачає комплексний підхід до національно-патріотичного виховання дітей та молоді в області. Вона сформована на основі пропозицій як інститутів громадянського суспільства, так і структурних підрозділів обласної державної адміністрації, окремих територіальних органів міністерств та відомств в Кіровоградській області. При підготовці програми враховано багато пропозицій та побажань, однак вони продовжують надходити й до сьогодні. Ірина Глобенко подякувала представникам молодіжних організацій та громадським активістам за таку активність та небайдужість.

Голова обласного осередку панкратіону України, директор спортивно-патріотичного клубу "Егіда" Олег Вєтров нагадав, що на Кіровоградщині вже три роки діє національно-патріотичний проект "Захисник Кіровоградщини", започаткований за ініціативи голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка. За цей час сформовано потужну команду професіоналів, які, працюючи з молоддю на волонтерських засадах, показали високий рівень не лише в плані теоретичних знань, а й практичних дій. Вже напрацьовано план подальшої спільної роботи.

Разом з тим, зазначив Олег Вєтров, Кіровоградщина, на жаль, є однією з двох областей в державі, де досі немає програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді обласного рівня. При тому, що ми є ініціаторами багатьох заходів з цього напрямку, які позиціонуємо і на загальноукраїнському рівні.

Обласну програму, за його словами, як орієнтир, чекають і депутати місцевих рад. Це дасть можливість підсилити національно-патріотичну роботу на місцях бюджетними коштами, аби ця робота велася не лише на засадах волонтерства, а професійно, з використанням всіх тих потужностей, які є в області та на територіях.

Сергій Коваленко доручив опрацювати та врахувати, за необхідності, всі пропозиції. Зокрема термін дії програми запропоновано подовжити, розпочавши її вже з нинішнього, а не з 2019 року, як пропонує управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА. З огляду на те, що тема національно-патріотичного виховання юного покоління – сьогодні дуже нагальна.

На засіданні ради з питань молодіжної політики розглянуто також і інші питання, зокрема, про створення обласного молодіжного центру та про надання пропозицій щодо відзначення 80-ї річниці заснування Кіровоградської області. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool