У Кропивницькому обговорили напрямки співпраці поліції з органами місцевої влади

Липень 09, 2018 | Новини | Переглядів: 640 | Коментарі: 0

Про стан взаємодії у даний час, існуючі проблемні питання, а також шляхи їх вирішення йшлося на робочій зустрічі керівництва поліції Кіровоградщини та обласної державної адміністрації, відділів і відділень поліції з головами райдержадміністрацій, міськими, селищними та сільськими головами об’єднаних територіальних громад області.

Розпочинаючи нараду, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив, що дбати про безпеку і добробут мешканців області необхідно спільними зусиллями, тому питання співпраці є надзвичайно актуальними.

Звертаючись до присутніх, начальник поліції Кіровоградщини Роман Козьяков розповів про криміногенну ситуацію в області загалом та більш детально зупинився на окремих аспектах роботи відомства. Зокрема, що стосуються реагування поліцейських на повідомлення громадян про правопорушення та інші події, посилення превентивних заходів, спрямованих на попередження майнових злочинів, вчинення шахрайств, протидію наркозлочинності та забезпечення безпеки дорожнього руху. Окремо звернув увагу на роботу поліцейських у напрямку протидії рейдерським захопленням сільгосппідприємств.

Керівник поліції області також повідомив, що на Кіровоградщині триває процес створення та введення в дію поліцейських станцій, дві з яких вже функціонують у Голованівському і Маловисківському районах.

«Саме завдяки підтримці громади та органів місцевого самоврядування – спільними зусиллями було реалізовано ці проекти. У найближчий час заплановано відкриття поліцейської станції у Кіровоградському районі», - зазначив Роман Сергійович.

Звернув увагу очільник обласного главку на проведення роботи з поглиблення співпраці з недержавними охоронними структурами та громадськими формуваннями щодо забезпечення охорони правопорядку.
Розповів про питання кадрового забезпечення і поповнення підрозділів поліції новими працівниками.

Присутні на нараді керівники органів місцевої влади та самоврядування, об’єднаних територіальних громад висловили своє бачення подальшої співпраці з поліцією, пропозиції щодо їх втілення.

Так, голова Новопразької ОТГ Богдан Куруп розповів про власний досвід взаємодії громади з поліцією. Зокрема, поділився планами щодо відкриття Центру безпеки громадян, куди ввійдуть місцева аварійна служба і поліцейська станція. Користуючись нагодою, звернувся до керівника поліції області з проханням посприяти у створенні додаткової групи реагування патрульної поліції в Олександрійському районному відділенні, у зв’язку з реалізацією цього проекту.

Наприкінці робочої зустрічі учасники більш детально обговорили проблемні питання, що мають місце та потребують негайного реагування і вирішення.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool