У Кропивницькому неповнолітні вчинили розбійний напад на пенсіонера

Грудень 13, 2017 | Новини | Переглядів: 760 | Коментарі: 0

Двоє жителів обласного центру, 14 та 16 років, жорстоко побили літнього чоловіка та заволоділи його майном. Швидко встановити особи нападників працівникам поліції допоміг відеозапис, який вдалося зробити місцевій жительці. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

До Кропивницького відділу поліції за допомогою звернувся 74-річний кропивничанин, що став жертвою розбійного нападу.

Пригода сталася близько 16-ї години. Зловмисники, перебуваючи біля одного з магазинів, побачили пенсіонера, який перераховував гроші. У руці чоловік тримав пакети з покупками. У цей момент у товаришів виник умисел заволодіти чужим майном.

Парубки почали переслідувати старенького. Один із неповнолітніх підбіг до потерпілого, і, перебуваючи за його спиною, та ударив чоловіка в область ніг. Від чого дідусь втратив рівновагу і впав. Потім нападник ще кілька разів ударив пенсіонера, який лежав на землі.
У цей час інший неповнолітній спостерігав, щоб дії товариша ніхто не помітив. Побачивши, що потерпілий перебуває у безпорадному стані, він підбіг до нього та відібрав особисті речі літнього чоловіка – поліетиленовий пакет, з 2 мобільними, гаманцем, грошовими коштами, паспортом та лічильником.

Після чого, нападники з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, спричинивши потерпілому матеріальної шкоди на загальну суму 2000 гривень.

«Менше доби знадобилося працівникам поліції, щоб встановити осіб, причетних до злочину. У нагоді правоохоронцям став відеозапис, який надала місцева жителька. Вона з вікна побачила незаконні дії неповнолітніх осіб та зняла їх на мобільний телефон. Поліцейські вдячні кропивничанам за їх громадянську позицію, небайдужість та допомогу у розкритті злочинів і припиненні правопорушень», - зазначив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко.

У даний час крадені засоби зв’язку та грошові кошти вилучено. Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

За матеріалами Кропивницького відділу
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool