У Кропивницькому навчили дошкільнят правил безпечної поведінки

Квітень 06, 2017 | Новини | Переглядів: 788 | Коментарі: 0

5 квітня маленькі вихованці дитячого дошкільного закладу № 19 «Дзвінок» м. Кропивницького мали змогу разом з рятувальниками гратись та змагатись в рамках гри-змагання «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Веселе та активне свято під назвою «Безпечна мандрівка» влаштували для дошкільнят фахівці Служби порятунку, які через гру змогли передати дітям корисні знання та навички безпечної поведінки у повсякденному житті.

Сценарій заходу «Безпечна мандрівка» створили фахівці прес-служби Управління ДСНС у Кіровоградській області так, щоб важлива інформація запам’яталась на все життя. А саме гра та змагання найкраще допомагають малечі засвоювати важливі знання максимально ефективно.

Під час «Безпечної мандрівки» малюки відгадували загадки про вогонь та пожежу, а відповіді складали з літер. Задля міцного засвоєння знань з безпеки у побуті рятувальники використали «чарівну скриньку», з якої дітлахи діставали різноманітні речі на зразок сірників чи кухонного приладдя та розповідали, якими можна користуватись дітям, а якими – ні. Діти активно брали участь і в рухливих змаганнях: долали перешкоди та рятували друга із «задимленої» кімнати. Разом з рятувальниками дівчатка та хлопчики навчилися правильно одягати протигаз та дізналися, для чого він призначений. Також пригадали телефон Служби порятунку і запам’ятали, чому не можна чіпати на вулиці незнайомі предмети чи навіть іграшки та як діяти у разі пожежі.

Дітям та вихователям рятувальники залишили застережні листівки, з яких кожен зможе поновити знання, отримані під час дитячого заходу.

Педагоги дошкільних навчальних закладів Кіровоградської області високо оцінюють важливість подібних заходів, адже завдяки спільній роботі з рятувальниками, діти краще розуміють поняття безпеки. Саме тому фахівці рятувальної справи – часті гості садочків та шкіл.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool