У Кропивницькому на Полтавській відбувся рейд

Вересень 29, 2017 | Новини | Переглядів: 986 | Коментарі: 0

Майже щодня виникають пожежі у житловому секторі, найпоширенішою причиною яких є нехтування правилами пожежної безпеки або людське недбальство.

Для того, щоб попередити випадки займань у житловому секторі, рятувальники Управління ДСНС в області постійно проводять роз’яснювальну роботу з мешканцями Кіровоградщини.

29 вересня фахівці Служби порятунку поспілкувалися із жителями мікрорайону Полтавська м. Кропивницький. Рятувальники нагадали городянам про основні правила пожежної безпеки, зокрема, що необхідно використовувати тільки справні електропобутові прилади, не перевантажувати електромережу, вчасно перевіряти перед експлуатацією газові котли та колонки, не доручати догляд за увімкненими газо- та електроприладами дітям, незалежно від віку. А батькам потрібно завжди знати, де знаходяться їхні діти і чим вони займаються, щоб у разі виникнення небезпечної ситуації була можливість вчасно надати допомогу.

Крім того, незважаючи на те, що літо закінчилося, погода наразі сприяє поширенню пожеж сухої трави та сміття, які виникають з вини громадян. Тому фахівці рятувальної справи акцентували увагу містян на тому, що слід бути уважними із відкритим вогнем, ні в якому разі не залишати непогашеними недопалки та сірники, адже у суху вітряну погоду це вмить призводить до загорянь.

Поряд з тим завжди є ймовірність знайти на власному обійсті чи під час прогулянки підозрілий предмет, що може виявитись боєприпасом часів Другої світової війни, тому варто пам’ятати алгоритм дій у такому випадку: позначити місце знахідки та, не гаючи часу, викликати рятувальників.

Служба порятунку нагадує: виконання елементарних правил безпеки повинне бути актуальним для кожного завжди, бо є запорукою збереження людського життя, майна та довкілля. Наостанок рятувальники роздали усім мешканцям мікрорайону листівки, що стануть доцільним нагадуванням про правила безпечного життя.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool