У Кропивницькому на фестиваль вуличної їжі завітали рятувальникки

Липень 07, 2019 | Новини | Переглядів: 795 | Коментарі: 0

7 липня на Козачому острові м. Кропивницький в рамках Фестивалю вуличної їжі відбувся профорієнтаційний захід «Ярмарка професій». Фахівці Служби порятунку також представили свою локацію та ознайомили усіх присутніх з професією «Пожежний – рятувальник».

Так, учасники заходу різного віку мали можливість перевірити свою вправність та спробувати одягнути бойовий одяг за найкоротший термін – як вони дізнались від рятувальників, для збору на виклик дається 45 секунд, за цей час боєць рятувальної служби повинен одягти бойовий одяг та зайняти визначене місце у пожежному автомобілі.

Тож діти намагались бути максимально оперативними та правильно надягти костюм пожежного.

Також корисним умінням є швидко одягати протигаз та знати, як ним користуватись при потребі. Деякі діти вперше спробували одягти засіб захисту органів дихання, тому були дуже задоволені та вдячні за таку можливість.
Рятувальники радо відповіли на усі запитання стосовно роботи Служби порятунку, продемонстрували можливості пожежного автомобіля та його оснащення, а також розповіли про правила безпеки, яких потрібно дотримуватись, щоб не сталось біди.

В учасників фестивалю також була можливість оглянути експонати пожежно-технічної виставки-музею, зокрема макети вибухових пристроїв, що замасковані під звичайні речі, старі боєприпаси часів Другої світової війни та спотворені вогнем побутові речі з місць реальних пожеж. Дуже сподобались містянам та гостям зразки дитячої творчості на тему професійної діяльності рятувальника, профілактики пожеж, які були представлені на конкурсах, що протягом року проводить Служба порятунку.

Фахівець групи піротехнічних робіт розповів учасникам фестивалю про застарілі боєприпаси, які час від часу виявляють на території області. Тут же були продемонстровані і макети таких знахідок. Рятувальники роздали відвідувачам застережні листівки з правилами пожежної безпеки та пам’ятки щодо правил поводження у надзвичайних ситуаціях.

Підсумовуючи цей день, можна з упевненістю сказати, що Служба порятунку Кіровоградщини – це народна служба, яка завжди поруч із громадянами.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool