У Кропивницькому може з'явитися мистецький простір

Вересень 13, 2021 | Новини | Переглядів: 1541 | Коментарі: 0

У рамках громадського бюджету подано малий проєкт - Мистецький простір "Серце міста.

Проєкт "Мистецький простір "Серце міста"" - це створення сучасної оази, облаштування території в центрі міста з метою підвищення архітектурної та туристичної привабливості обласного центру, створення міської туристично-інформаційної платформи, зони культурного відпочинку мешканців та гостей Кропивницького.

- Ідея облаштування туристично-рекреаційної території біля приміщення Музею мистецтв спрямована на покращення благоустрою нашого міста та цілковито відповідає європейській практиці створення компактних мистецьких комплексів. Серед яких, Музейна площа в Амстердамі, Музейний квартал у Відні, Баварський мистецький квартал у Мюнхені, Музейний острів у Берліні і цілий перелік інших найрізноманітніших територій формують культурний вигляд європейських міст. Музеї, які розташовані у кращих історичних спорудах на центральних вулицях та площах своєю прекрасною архітектурою прикрашають сучасні міста. Мистецький простір «Серце міста» має бути сучасно модернізованою Меккою для митців та шанувальників мистецтва та включати в себе влаштування лавок для відпочинку, сучасних оригінальних тумб для розміщення реклами культурних заходів, що відбуваються у місті, оздоблення території зеленими насадженнями, сучасне енергозберігаюче освітлення, можливе у подальшому встановлення пам'ятного знака на честь видатних митців-земляків, спеціальні вуличні меблі з врахуванням потреб людей з особливими потребами тощо. Важливим аргументом на користь створення Мистецького простору «Серце міста» є той факт, що цей простір розташований та знаходиться в центрі Кропивницького, на шляху маршруту пішохідної екскурсії як для містян та туристів - так званої історичної лінії міста. Перші кроки в цьому напрямку вже зроблено - це створення стінопису «Серце міста». Це чудова фотозона та впізнаваний бренд нашого міста. Адже стінопис написаний за мотивами картини відомого місцевого художника Андрія Ліпатова «Прогулянка по Дворцовій» та зображує одну з перлин нашого міста, «Дворцову» - пішоходну вулицю з первісною архітектурою. Окрім цього облаштування туристично-рекреаційної території надасть можливість захистити прилеглу до будівлі Музею зону від наступу сучасних забудов, які спотворюють естетичне та архітектурне обличчя нашого міста, захаращення та засмічення. Великим позитивом є також те, що даний проєкт розрахований практично на усі категорії населення, що робить його особливо функціональним. Мистецькі зони формують культурний вигляд європейських міст, тож облаштування Мистецького простору «Серце міста» біля будівлі КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» набуває особливо актуального значення в умовах формування туристичного іміджу обласного центру, - зазначила авторка проєкт Тетяна Ткаченко.

Бюджет проєкту, який становить 300 тисяч гривень планується використати на благоустрій, озеленення та освітлення території. Також встановлення інтерактивного сіті-лайту.

А підтримати проєкт можна за посиланням


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool