У Кропивницькому молодий чоловік неправдиво повідомив про злочин

Грудень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 860 | Коментарі: 0

Ним виявився 19-річний кропивничанин. Парубок викрав грошові кошти, програв їх на ігрових автоматах, а потім зателефонував до відділу поліції й повідомив, що нібито став жертвою розбійного нападу. Менш ніж за добу працівники поліції встановили, що трапилося насправді.

Тепер за невдалу спробу ввести в оману правоохоронні органи, правопорушнику доведеться понести покарання.

Повідомлення про розбійний напад надійшло до Кропивницького відділу поліції напередодні вихідних. «Потерпілий», працівник однієї з шиномонтажних станцій, розповів, що вночі невідомі особи побили його й відібрали гроші у сумі близько тисячі гривень та два акумулятори.

За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці оглянули місце події та допитали потерпілого. На обличчі заявника дійсно були сліди від побоїв, які, як у подальшому було встановлено, він отримав не від зловмисників, а раніше, у побутових умовах.
«Менше доби знадобилося працівникам поліції, аби з’ясувати усі обставини події. У ході проведення цієї роботи було встановлено, що злочину не було й заявник надав неправдиві свідчення, - розповів т.в.о. начальника Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Основними мотивами, які спонукали чоловіка до вчинення правопорушення, стали грошові кошти. Парубок викрав з каси свого роботодавця близько тисячі гривень та ще й прихопив 2 акумулятори, які продав за 350 гривень. Усю готівку молодик програв на ігрових автоматах. Потім, злякавшись відповідальності перед роботодавцем за вчинене, вирішив вигадати, що став жертвою розбійного нападу».

У даний час вирішується питання про оголошення особі підозри у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

За матеріалами Кропивницького відділу поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool