У Кропивницькому містянам нагадують алгоритм дій під час звучання тривожної сирени (ФОТО)

Вересень 01, 2022 | Новини | Переглядів: 1944 | Коментарі: 0

 

З метою запобігання загибелі людей під час обстрілів і бомбардувань співробітники ГУ ДСНС у Кіровоградській області проводять роз’яснювальну роботу у багатолюдних місцях у середмісті Кропивницького.

У Кропивницькому містянам нагадують алгоритм дій під час звучання тривожної сирени

У Кропивницькому містянам нагадують алгоритм дій під час звучання тривожної сирени

У Кропивницькому містянам нагадують алгоритм дій під час звучання тривожної сирени


Спілкуючись із кропивничанами, рятувальники розповсюджували пам’ятки із алгоритмом дій під час сигналу повітряної тривоги та закликали не ігнорувати звуки сирени. А також нагадали, як діяти при виявленні сучасних і застарілих вибухонебезпечних предметів.

Громадянам пояснювали, як діяти, коли сирена застала вдома, на роботі, на вулиці чи в авто. У будь-якому разі, - переконували надзвичайники, - ігнорувати її не можна, бо від цього залежить життя. Так, вдома потрібно взяти тривожну валізу та прямувати до найближчого укриття. Якщо тривожний сигнал застав вас на робочому місці, у магазині чи іншому громадському місці, потрібно уважно слухати та виконувати вказівки керівництва або ж адміністрації закладу. Якщо тривожний сигнал сирени застав вас у дорозі, необхідно зупинитись, вийти з автомобіля та відійти якомога далі й заховатися в яру, за насипом, біля бордюру або кам’яного паркану, у населеному пункті – за вказівниками знайти укриття. Ні в якому разі не можна ховатися під автівкою або за нею. У своєму місті чи селі розташування укриттів і сховищ бажано уточнити заздалегідь. Якщо знайти прихисток в укритті можливості немає або бракує часу дістатися до нього, необхідно у будівлі чи квартирі знайти приміщення, де від зовнішньої небезпеки вас захищатимуть дві стіни. Це може бути санвузол, коридор, передпокій тощо. При цьому небажано залишатись у багатоповерхівці на верхніх поверхах.

Крім того, надзвичайники розповіли кропивничанам, якими мають бути дії при хімічній та радіаційній загрозі .

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool