У Кропивницькому міськрада прийняла новий статут міста

Лютий 01, 2019 | Новини | Переглядів: 1102 | Коментарі: 0

31 січня 2019 року, під час засідання чотирнадцятої сесії Кропивницької міської ради, депутати проголосували за затвердження нової редакції Статуту територіальної громади міста Кропивницького. 

Таким чином, Кропивницький став першим містом, яке у 2019 році ухвалило новий статут громади.

Ініціювали прийняття даного документу експерти ГО «Асоціація Політичних Наук» у 2016 році. Тоді, за запитом депутата Валентини Яремчук, було створено робочу групу з розробки нового статуту у складі представників всіх фракцій, профільних підрозділів виконкому та громадських організацій, яку очолив секретар міської ради Андрій Табалов.

«Розробка, обговорення, адвокація і прийняття статуту тривали більше двох років і коштували нам чимало зусиль. Процес надзвичайно затягнувся, тому я дуже радий, що ми, нарешті, дійшли до фіналу. Думаю, варто подякувати передусім секретарю міської ради Андрію Табалову, який був керівником робочої групи з напрацювання нового статуту, і який, зрештою, вніс документ на розгляд міської ради та відстоював його ухвалення. Його одноголосно підтримали всі депутатські комісії і, нарешті, сесія міськради. Тепер головне – щоб громадяни навчились користуватись тими можливостями, які надасть нам цей документ», - прокоментував подію Дмитро Сінченко, голова Асоціації Політичних Наук та співголова коаліції 28 громадських організацій «Рада Експертів».

На своїх засіданнях робоча група взяла за основу найпрогресивніший проект, запропонований експертами Асоціації Політичних Наук, доопрацювавши і адаптувавши його для нашого міста. В основі прийнятого документу знаходяться розроблені експертами «Громадяни в дії» положення про місцеву демократію.

У Кропивницькому міськрада, прийняла новий, статут міста,

Тепер жителі міста можуть внести на розгляд міської ради проект рішення або питання, яке їх хвилює, для цього потрібно лише 50 підписів. Ініціювати громадські слухання з представниками місцевого самоврядування (50 підписів – загальноміські слухання, 10 – квартальні, вуличні, будинкові) або загальні збори за місцем проживання (ініціатори - 3 особи, громадські або благодійні організації, ОСББ, ОСН).

«Найголовніше це те, що ми показали, що можемо об'єднуватись. Не зважаючи на внутрішні протиріччя, на різні політичні погляди. Ми всі відпрацювали, ми всі цінні, ми всі молодці! Нема менш важливої чи більш важливої людини в цьому процесі! Давайте і далі так! Роботи попереду ще купа!», - говорить учасниця робочої групи, експерт Асоціації Політичних Наук» Олена Сінченко.

В новій редакції врахована більшість з тих рекомендацій, які експерти нашого проекту надали за результатами Індексу демократичності міст. Після прийняття нового статуту Кропивницький має всі шанси переміститись із передостаннього місця в рейтингу одразу у першу десятку.

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool