У Кропивницькому лялькарі провели творчу зустріч з учнями шкіл

Лютий 19, 2020 | Новини | Переглядів: 1681 | Коментарі: 0

Серед численних заходів, які колектив КЗ «Кіровоградський академічний обласний театр ляльок» протягом року проводить самостійно чи у співпраці з іншими закладами, є творчі зустрічі з учнями шкіл.

Інколи митці запрошують дітвору до театру, щоб за лаштунками познайомити зі своїми секретами, а потім закріпити нові знання переглядом вистави. Інколи влаштовують екскурсії своїми творчими «цехами». А інколи, на запрошення керівництва обласних закладів культури, виїздять на зустрічі з юними відвідувачами музеїв чи бібліотек міста.

Саме такий спільний захід, під назвою «Велика мудрість маленької ляльки», відбувся учора, 18 лютого, в обласній бібліотеці для юнацтва, куди завітали учні Центральноукраїнського наукового ліцею «Пролісок».

Спочатку бібліотекарі з’ясовували, що саме діти знають про театр ляльок та його діяльність. А вже потім надали слово митцям, серед яких були представники різних творчих театральних професій: педагог-організатор Елеонора Мудра, керівник літературно-драматургічної частини Наталія Педько, художник-бутафор Тетяна Царюк і актриса Тетяна Ігнатьєва.

Лялькарі повідали дітям про історію та діяльність свого закладу, про народження вистав та про системи ляльок. А ще – про незмінні життєві цінності та високі людські стосунки, які посередництвом ляльки несе у світ кожна вистава.

Серед численних заходів, які колектив КЗ «Кіровоградський академічний обласний театр ляльок» протягом року проводить самостійно чи у співпраці з іншими закладами, є творчі зустрічі з учнями шкіл.

Активна практична частина зустрічі стала результатом щирої зацікавленості та бажання дітвори спробувати себе в ролі ляльковода. Замість попередньо обумовлених сорока хвилин, захід тривав майже годину. Митці знайшли нових прихильників своєї справи, а школярі отримали нові знання, позитивні емоції і гарний настрій.     


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool