У Кропивницькому кишенькові злодії орудували в маршрутках

Грудень 09, 2016 | Новини | Переглядів: 982 | Коментарі: 0

Ними виявилися двоє родичів, 21 та 42 років. Зловмисники викрадали мобільні телефони кропивничан та у подальшому продавали їх.

Попередньо встановлено, що особи причетні до майже 10 таких злочинів. За вчинене крадіям загрожує до 5 років ув’язнення.

До Кропивницького відділу поліції надійшла низка повідомлень від місцевих жителів, про те що вони стали жертвами злодіїв.
«У результаті розшукових заходів працівники поліції встановили особи зловмисників. Ними виявилися двоє мешканців обласного центру. Старший чоловік добре «знався» на кишенькових крадіжках, адже раніше був судимий саме за цей вид правопорушення. Нині вирішується питання про оголошення спільникам підозри та обрання міри запобіжного заходу. Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, триває», - повідомив т.в.о. начальника Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко.

Як з’ясувалося, своїх жертв зловмисники «чатували» на зупинках та у маршрутках, зазвичай, в ту пору, коли люди поспішали на роботу чи поверталися додому. Однією з потерпілих стала 19-річна жителька обласного центру. Близько 17-ї години вечора на зупинці громадського транспорту дівчина чекала маршрутне таксі. Зловмисник непомітно дістав з кишені її куртки мобільний телефон, після чого злодії зникли в невідомому напрямку. Інша потерпіла позбулася мобільного телефону, коли сідала до громадського транспорту.
Здобуті злочинним шляхом засоби зв’язку зловмисники продавали, а кошти витрачали на власні потреби.

Працівники поліції закликають громадян бути уважними і слідкувати за власними речами, особливо у місцях великого скупчення людей, наприклад, під час масових заходів, у громадському транспорті або у черзі в торгівельних закладах.

Щоб не стати жертвою кишенькових злодіїв, слід дотримуватися певних порад:
- не провокуйте зловмисників своїми діями: не демонструйте, що у вас є великі суми грошей чи дорогі речі в сумці;
- не кладіть телефони, гаманці, грошові кошти та документи у зовнішні кишені, сумки, пакети, які є легкодоступними для злодіїв;
- у людних місцях сумки та рюкзаки тримайте спереду («на очах») та притискайте до себе у транспорті;
- якщо у вас при собі значна сума коштів, не зберігайте її в одному місці, а розподіліть по декількох місцях рівними частинами.

За матеріалами Кропивницького відділу поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool